Rock võib võita, Kalev peab võitma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna õhtuks on selge, kas Kalev/Cramo mängijad (sinised) suudavad Rocki      haardest vabaneda.
Täna õhtuks on selge, kas Kalev/Cramo mängijad (sinised) suudavad Rocki haardest vabaneda. Foto: Mihkel Maripuu

«Meeste näod on pärast teisipäevast võitu naerused, aga võib-olla tuleb see hoopis päiksepaistelisest ilmast,» sõnas Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Indrek Visnapuu külmetushaigusest käriseva häälega.



Vaatamata enesetunnet rikkuvale tõvele, pole Visnapuu jäänud voodisse vedelema, vaid jätkas meeskonna juhendamist. Treeningutel hoiab ta küll mängijatest pisut eemale, ent kogu tegevus toimub siiski tema valvsa pilgu all.



Teisiti poleks mõeldavgi – täna peetakse ju Balti liiga veerandfinaali korduskohtumine. Kusjuures koduväljakueelisega Rock võib õnnestumise korral jõuda esimese Eesti klubina Balti liiga poolfinaali. Selleks tuleb aga kodus alistada suurrivaal Kalev/Cramo.



Rock pole soosik


Kõik korvpallispetsid, kellega Postimees vestles, olid veendunud, et kuigi Rock mängib lõvikoopaks peetavas kodusaalis, on ühele või teisele meeskonnale raske eelist anda. Enne veerandfinaalide algust peeti soosikuks Kalev/Cramot, ent Tallinnas toimunud esimene kohtumine pööras kõik pea peale.



Soosikukoorma ootamatut õlgadele langemist eitas ka Visnapuu. «Sellist tunnet küll pole,» märkis ta. «Kuid meil on kindel siht – üritame võita ning poolfinaali pääseda.»



Visnapuu hinnangul saab täna määravaks see, kummal meeskonnal õnnestub kohe alguses mäng paremini käivitada ja initsiatiiv haarata. «Kindlasti on mõlemad pooled teinud esimesest mängust järeldused, ent ilmselt tegutsevad meeskonnad senisega sarnase joonise järgi,» arutles Visnapuu.



Rocki treener ei nõustunud väitega, et teisipäeval Tallinnas peetud esimeses kohtumises näitasid tartlased erakordselt head mängu, Kalev/Cramo aga oli seevastu tavapärasest kahvatum.



«Kalev mängis umbes nii nagu terve selle hooaja,» leidis Visnapuu. «Nad ei saanud end alguses võistkonnana käima, ent võrreldes meiega on Kalevi mäng alati rohkem individuaalsusele rajatud.»



Visnapuu vaagis ka oma meeskonna varusid. Ta viitas, et keskmängija Tanoka Beard ja äär Marek Doronin viibisid teisipäeval platsil tavalisest vähem – vastavalt 17 ja 13 minutit. Mõlemad mehed teenisid ülemäära kiiresti viis viga.



Nende pikemaajalisest kasutamisest loodavad tartlased lisakasu lõigata, samuti jäi skoori osas tagasihoidlikuks kapten Gert Kullamäe panus. Samas märkis treener nullile jäänud vanameistri kasulikku tegutsemist. «Alati pole tähtis see, kes punktid ära viskab,» lausus ta ning lisas, et esimeses mängus jäid hinge kripeldama 18 pallikaotust.



Linehanist sõltub palju


Ilmselt ei kahtle keegi, et parandamisruumi on ka kalevlastel. Spetsialistide hinnangul kujuneb nende võtmemängijaks mängujuht John Linehan. Kui eelkõige kaitsespetsina tuntud mustanahaline mängumees suudab Kalev/Cramo rünnakuid organiseerida, muutub Balti liiga põhiturniiril kolmanda koha saanud tiim vastasele väga ohtlikuks.



Ilmselt selles peitubki kalevlaste kõige suurem varu – teisipäeval muutus nende mäng ühekülgseks.



Balti liiga veerandfinaalides mängitakse kahe võiduni. Kui täna õnnestub Kalev/Cramol seeria seis viigistada, peetakse kolmas ja otsustav kohtumine kolmapäeval Tallinnas.



Tänane mäng algab Tartus kell 16 ning Postimees toob mängu käigu  lugejateni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles