Ülim tunnustus: jalgpallikuningas Pele peab Messit maailma parimaks

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi
Lionel Messi Foto: SCANPIX

Jalgpallimeedias ilmub pea iga päev mõni uudisnupp kus mõni jalgpallitegelane avaldab arvamust, kes ikkagi on maailma parim jalgpallur. Kui üldiselt on nendest uudistest juba vaikselt tüdimus, siis seni veel maailma läbi aegade parimaks jalgpalluriks peetava Pele arvamust lihtsalt peab jagama.

Pele arvates on küll Madridi Reali Cristiano Ronaldot ja FC Barcelona Lionel Messit raske võrrelda, kuna nad on mängijatüübilt väga erinevad, kuid maailma parimaks peab ta siiski Messit.

«Tänapäeval on mängijad väga erinevad. Messi ja Ronaldo on selle hea näide. Ronaldo on puhas ründaja, kes teeb tööd eesliinis ja on tõeline väravakütt. Messi jällegi teeb palju tööd tagasi ning alustab tihti rünnakuid keskväljaku lähistel. Neid on väga keeruline võrrelda,» nentis brasiillane. «Kui ma aga peaksin valima, siis minu meelest on hetkel Messi maailma parim.»

Samas kiitis Pele ka Brasiilia koondise suurimat tulevikulootust Neymarit, kellel olevat Messist parem tehnika.

«Tehniliselt on Neymar Messist üle. Ta suudab mängida nii vasakus kui ka paremas ääres, suudab lüüa mõlema jalaga ja mängida hästi peaga. Messi jällegi on kogenum ja suudab palliga olles välgukiirusel mõelda. Mõlemad on suurepärased,» arvas Pele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles