Põlva Serviti püüab kodusel turniiril edasipääsu

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmer Musting
Kalmer Musting Foto: SCANPIX

 «Me peame edasi pääsema – selle põhimõtte pärast me ju õnnega pooleks selle turniiri Põlvasse tõimegi,» sõnas Põlva Serviti käsipallimeeskonna peatreener Kalmer Musting eile, päev enne täna Kagu-Eesti väikelinnas algavat eurosarja alagrupiturniiri algust.

Ülesanne pole üle mõistuse raske, kuid kindlasti ei saa seda nimetada ka kergeks jalutuskäiguks – neljaliikmelises seltskonnas tuleb jõuda kahe parema hulka. Vastasteks on tugevate keskmike hulka kuuluvad Hollandi OCI Nitrogen-Lions ja Belgia Initia Hasselt ning tundmatu suurusena Küprose Ayiou Pavlou.

Musting on Hollandi ja Belgia klubide mänge näinud ning meeskondade tugevad ja nõrgad küljed on talle teada. Kuigi oma regiooni liigas mängisid need meeskonnad viiki, peab Serviti loots võimsamaks Hollandi klubi.

Hooaja eel osales Serviti usinasti kontrollturniiridel, viimastel nädalatel on aga mängitud koduliigas ja Balti liigas. Möödunud nädalavahetusel saadi võõrsil Klaipeda käest lüüa. Tegemist oli hea proovikiviga, kuna ka Leedu klubi valmistus eurosarja alagrupiturniiriks.

«Mänguliselt pole me jõudnud sellisesse seisu, nagu lootsin, nii rohkete kontrollmängude järel peaks koostöö olema palju paremal tasemel,» analüüsis Musting. «Mängud on näidanud, et oleme edukad vaid siis, kui saame kaitse pidama ja väravavaht tegutseb hästi. Eriti oluline on see Hollandi klubi vastu, kes armastab väga kiirelt rünnakusse tulla – eriti pärast väravat.»

Mõni aasta tagasi tegi Põlva eurosarjades suuri tegusid, viimasel ajal pole aga edulainele jõutud. Põhjusi võib otsida põlvkondade vahetusest ja vigastustest.

«Mullu mängisime eurosarjas kahe põhitegijata, tänavugi on paar meest vigastustega eemal, kuid kõik need, kellega arvestasime, saavad mängida,» rääkis Musting. «Vahepeal oli oht, et oleme vaid ühe väravavahiga, kuna Denis Lõoke käis meniskilõikusel. Viimases mängus tegi ta aga juba kaasa.» Koos Eston Varuskiga väravavahi rolli jagava Lõokese põlv pole veel täielikult paranenud ning koormusi taludes läheb see paiste. Viimati viibiski ta platsil vaid kümmekond minutit, rohkem ei pidanud treenerid vajalikuks teda koormata.

Kuigi kõik olulised tegelased on rivis, tunnistas Musting, et koosseis on pisut õhuke. Sugugi igale positsioonile pole väärilist vahetust võtta.

Serviti pallurid ja treenerid loodavad saada tuge ka kodupublikult. «Loodan, et saal tuleb rahvast täis. Mängude toimumisest peaksid kõik teadma, oleme kõik kohad kuulutusi täis kleepinud,» märkis Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles