Ungari peatreener: võitleme koos Eestiga alagrupis teise koha nimel

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari koondise treening Lilleküla staadionil
Ungari koondise treening Lilleküla staadionil Foto: Toomas Huik

Kunagine jalgpallimaailma suurjõud Ungari tuleb tänases kohtumises Eesti vastu kindlasti sooviga minna kodumaale tagasi kolme punktiga. Vähemat ei saa kõrgeid sihte seadev meeskond endale lihtsalt lubada.

Sarnaselt Eestiga näitas ka Ungari eelmises EM-valiksarjas häid mänge ja kümne matšiga saadi kokku 19 punkti. Vaatamata sellele andis see alagrupis siiski alles kolmanda koha Hollandi ja Rootsi järel ja suu tuli taas kord finaalturniirist puhtaks pühkida. Sel korral tahetakse kindlasti teha vigade parandus.

«Kindlasti tuleb see meie jaoks raske kohtumine. Kuna meie eesmärgiks on alagrupis saavutada teine koht, siis tuleb see matš kindlasti võita. Üritame Hollandi käest saadud kaotusest (Ungari kaotas viimati koduväljakul 1:4) õppida ning sihime homme (täna) head tulemust,» rääkis eestlaste tänase vastase 62-aastane ungarlasest peatreener Sandor Egervari.

Samas hindas vastaste juhendaja ka eestlasi kõrgelt ning peab meid üheks konkurendiks alagrupis teisele kohale. Favoriidiseisuses on D-alagrupis loomulikult Holland.

«Selles alagrupis tuleb suur heitlus teise koha peale. Selle positsiooni eest heitlevad neli meeskonda ning nende seas on ka Eesti, Ungari, Rumeenia ja Türgi ning seega on nende nelja meeskonna omavahelised heitlused väga olulised,» sõnas Egervari. «Oleme näinud eestlaste kohtumisi play-off’is ja veel mõnda mängu. Võib öelda, et tegemist on väga hästi organiseeritud meeskonnaga ning see ei olnud üllatus, et võõrsil suudeti Serbia alistada.»

Ungari koondise puhul on viimastel aastatel pakkunud kõneainet kahe sealse tuntud jalgpalluri Szabolcs Huszti (Hannover) ja Daniel Tözeri (Genoa) tüli peatreeneriga ning seetõttu pole neid ka rahvuskoondise särki kandmas. Mõned muudatused on tiimis ka võrreldes septembris toimunud kohtumistega.

«Meil olid Hollandi vastu suured lootused, kuid saime sealt kindla kaotuse. Tegime seal mõningaid personaalseid ja taktikalisi eksimusi. Seetõttu tegime ka koosseisus mõningaid muudatusi,» põhjendas Egervari.

Eilsel Ungari koondise pressikonverentsil oli veel omajagu üllatavat. Nimelt polnud nende juhendajale küsimusi esitamas ühtegi sealset ajakirjanikku.

Eesti ja Ungari on varem vastamisi läinud neljal korral ning Eesti on saanud ühe võidu, üks matš on jäänud viiki ja ungarlastel on ette näidata kaks võitu. Viimati kohtuti 2004. aasta detsembris Bangkokis ning siis saavutasid ungarlased kindla 5:0 võidu. Eesti ainus võit pärineb 2003. aastast, kui Budapestis alistati vastane Meelis Rooba tabamusest 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles