RadioShacki tiim näitas Armstrongi pikaaegsele abimehele ust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Bruyneel (paremal) ja Lance Armstrong.
Johan Bruyneel (paremal) ja Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

RadioShacki profitiim vallandas jalgrattur Lance Armstrongi pikaaegse tiimimänedžeri Johan Bruyneeli, kuna dopingutarvitamises süüdistatava ameeriklase kohtuotsus paljastas, et ka Bruyneel oli tema tegudest teadlik.

Bruyneel töötas Armstrongi tiimi US Postal (hiljem Discovery) mänedžerina aastatel 1999-2007, kui Armstrong võitis seitse Tour de France'i tiitlit. USA dopinguagentuur USADA avaldas sel nädalal dokumendid, mille kohaselt Bruyneel oli samuti Armstrongi dopingutarvitamisest teadlik, nimetades teda lausa operatsiooni üheks võtmeisikuks. Ehkki 48-aastane belglane vastava süüdistusega ei nõustu, otsustas RadioShack, et antud olukorras pole ta võimeline meeskonda juhtima.

USADA raport väidab, et Armstrongi karjäär põhines algusest lõpuni dopingul ning süüdistab ameeriklast suure dopinguarstide ja kullerite võrgu loomises, millesse haarati terve tema meeskond. USADA sõnul on tegu rattaspordi kõigi aegade kõige keerukama, professionaalsema ja edukama dopingutarvitamisprogrammiga. Armstrong on seni kõiki süüdistusi eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles