Uskumatust seisust pääsenud Rootsi peatreener: Zlatan näitas klassi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: SCANPIX

Rootsi jalgpallikoondis sai eilses MM-valikmängus Saksamaa vastu hakkama uskumatu saavutusega, tulles võõrsil viimase pooltunniga välja 0:4 kaotusseisust. Viigivärava lõi kolmandal üleminutil Rasmus Elm.

Rootslaste peatreener Erik Hamren ülistas pärast kohtumist eeskätt meeskonna kaptenit Zlatan Ibrahimovici, kes raskel hetkel liidriomadusi näitas. «Vajasime kuskilt lisaenergiat ja Zlatan sillutas ülejäänud meeskonnale teed,» sõnas Hamren rootslaste avavärava löönud ründaja kohta. «Teised mängijad koondusid seejärel tema ümber ja toetasid teda. Ta pidas poolajal riietusruumis väga hea innustava kõne ja näitas mulle, millise klassiga mängija ta on. Ta juhendas teisi mehi täpselt nii, nagu üks õige kapten seda tegema peab,» vahendas AFP Hamreni sõnu.

Miroslav Klose viis sakslased Berliinis kiirelt kahe väravaga juhtima, avapoolaja lõpus oli täpne ka Per Mertesacker ja 56. minutil tegi Mesut Özil seisuks juba 4:0. Ent 62. minutil algatas Ibrahimovici värav rootslaste tagasituleku. Mikael Lustig ja Johan Elmander tõid Rootsi vaid värava kaugusele, kui mängida jäi veel veerand tundi ning kolmandal lisaminutil seadis Elmi tabamus jalule viigi. «Ma ei uskunud tõtt-öelda isegi esimese värava järel, et suudame punkti päästa. Lõpus olin nii väsinud, et lihtsalt lõin täiest jõust,» tunnistas Elm, kelle tabamuse juures mängis olulist rolli ka Ibrahimovici tegutsemine.

Saksamaa ei olnud oma koondise 104-aastase ajaloo jooksul varem iial neljaväravalist eduseisu käest andnud. Samuti loovutati kolme aasta jooksul esmakordselt valikmängudes punkte. Sakslased juhivad 10 punktiga endiselt C-alagruppi, ent seitsme punkti peal olevatel rootslastel on mäng vähem peetud. «Raske on aru saada, mis äsja juhtus. Lasime keskendatusel kaduda, tegime vigu ja meie mäng lagunes,» ohkas pärast kohtumist Saksamaa kapten Philipp Lahm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles