Endine UCI töötaja: Armstrong sai erikohtlemise osaliseks

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Aastatel 2006-2010 UCI-s dopinguvastast võitlust juhtinud Anne Gripperi sõnul sai laiaulatuslikku dopinguskandaali segatud Lance Armstrong 2009. aastal rahvusvahelise alaliidu erikohtlemise osaliseks.

2005. aastal pärast seitsmendat Tour de France'i võitu tippspordist loobunud Armstrong tegi comebacki 2009. aasta jaanuaris Austraalias peetud Tour Down Underil. Gripper meenutas aga, et USA rattaäss polnud enne võistlema asumist läbinud kuue kuu pikkust testimisprogrammi ja tal jäi sellest puudu 13 päeva, kirjutab Spordipartner.ee.

«Asi oli selles, et Tour Down Underi korraldajad olid juba välja hõiganud Armstrongi osalemise,» märkis 2010. aastal isiklikel põhjustel ametist loobunud ja Austraaliasse elama kolinud Gripper.

«Ka minu hinnangul polnud 13 päeval suurt sisulist tähtsust, kuid see näide tõestab ilmekalt, kui suur oli Armstrongi mõjujõud UCI-s,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles