Wigginsi meeskond tahab platsi dopingupatustest puhtaks lüüa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiavõitja Bradley Wiggins.
Olümpiavõitja Bradley Wiggins. Foto: SCANPIX

Tänavuse Tour de France’i võitja Bradley Wigginsi meeskond Sky nõuab kõikidelt tiimiliikmetelt allkirja lepingule, milles töötaja kinnitab, et on dopingusüüst puhas.

«Järgmiste nädalate jooksul räägime eraldi iga meeskonna liikmega ja palume kõigil, alates ratturitest ja lõpetades lihttöötajatega, kirjutada alla selgesõnalisele kinnitusele, et mitte keegi neist ei ole praegu dopingutarvitamisega seotud ega ole seda ka minevikus teinud,» teatas Sky oma avalduses. «Kui keegi peaks allakirjutamisest keelduma, tuleb tal lahkuda. Sama kehtib igaühe kohta, kelle puhul ilmneb pärast allkirja andmist, et ta on lepingut rikkunud.»

Sky, kus pedaalivad nii mitmekordne olümpiavõitja Wiggins kui ka eksmaailmameister Mark Cavendish, soovib ennast Lance Armstrongi dopinguskandaali valguses võimalikult puhtast küljest näidata. «Esineme sellise avaliku teadaandega, kuna peame oluliseks säilitada oma tegutsemise läbipaistvust,» lisas meeskond.

Hetkel kuulub Sky nimekirja näiteks kolmekordne temposõidu maailmameister Michael Rogers, kelle ameeriklane Levi Leipheimer märkis USA dopinguagentuuri USADA koostatud Armstrongi-raporti tunnistuses ära kui ühe ratturi, kes oli seotud kurikuulsa dopinguarsti Michele Ferrariga. Rogers on ammu tunnistanud, et viibis küll T-Mobile’i meeskonnaga laagrites, kus osales ka Ferrari, kuid kinnitab, et nende koostöö jooksul ei tulnud saavutusvõimet parandavad ained kordagi jutuks.

Lõppenud hooaja järel loobus tippspordist Skysse kuulunud Michael Barry, kes on tunnistanud, et tarvitas Armstrongi meeskonda US Postalisse kuuludes dopingut. Eelmisel nädalal teatas Sky, et lõpetab koostöö arsti Geert Leindersiga, kes oli aastaid tagasi seotud Hollandi meeskonda Rabobanki raputanud dopinguskandaaliga.

Samuti kaalub Sky tõsiselt, mida võtta ette praeguse spordidirektori Sean Yatesiga, kes oli aastatel 1992-1996 Armstrongi meeskonnakaaslane ning aastatel 2005-2009 Discovery meeskonna spordidirektor. Yates ei märganud enda sõnul tookord mitte midagi kahtlustäratavat, ehkki mitmed Armstrongi endised meeskonnakaaslased on tolle aja kohta vastupidist tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles