Sky meeskond lööb dopingupatustest platsi puhtaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins krooniti tänavu esimese britina Tour de France’i võitjaks.
Bradley Wiggins krooniti tänavu esimese britina Tour de France’i võitjaks. Foto: Reuters/ScanPix

Tänavuse Tour de France’i võitja Bradley Wigginsi meeskond Sky nõuab kõikidelt tiimiliikmetelt allkirja lepingule, milles töötaja kinnitab, et on dopingusüüst puhas.

«Järgmiste nädalate jooksul räägime eraldi iga meeskonnaliikmega ja palume kõigil, alates ratturitest ja lõpetades lihttöötajatega, kirjutada alla selgesõnalisele kinnitusele, et mitte keegi neist ei ole praegu dopingutarvitamisega seotud ega ole seda ka minevikus teinud,» teatas Sky oma avalduses. «Kui keegi peaks alla kirjutamast keelduma, tuleb tal lahkuda. Sama kehtib igaühe kohta, kelle puhul ilmneb pärast allkirja andmist, et ta on lepingut rikkunud.»

Praegu kuulub Sky nimekirja näiteks kolmekordne temposõidu maailmameister Michael Rogers, kes töötas T-Mobile’i meeskonnas sõites koos kurikuulsa dopinguarsti Michele Ferrariga.

Samuti kaalub Sky tõsiselt, mida võtta ette spordidirektori Sean Yatesiga, kes tegi aastail 2005–2009 sama tööd Discovery meeskonnas. Mitu Armstrongi endist meeskonnakaaslast on tunnistanud, et tollal tarvitati tiimis süstemaatiliselt dopingut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles