Meister Kalju lahing Sillamäega, Tammeka olelusvõitlus ja Lelovi tuleristsed

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna liikmed tänamas Saaremaale tiitlivõitu tunnistama tulnud poolehoidjaid.
Nõmme Kalju jalgpallimeeskonna liikmed tänamas Saaremaale tiitlivõitu tunnistama tulnud poolehoidjaid. Foto: Sander Ilvest/Saarte Hääl

Jalgpalliklubi Nõmme Kalju saab laupäeval kell 14.00 algavas TV6 telemängus JK Sillamäe Kalevi vastu väljakule astuda Eesti meistritiitli kindlustanuna. Samas midagi kergelt nad võtta ei saa, sest sillamäelased tahavad kaitsta oma neljandat kohta.

«Kuigi meil on meistritiitel nüüd käes, ei tähenda see seda, et meid ei huvita enam mängude võitmine. Meie eesmärk on võita kõik kolm eesolevat kohtumist,» teatas Kalju treener Fredo Getulio Aurelio.

«Sellel hooajal ei ole me suutnud lüüa Eesti meistrile ühtegi väravat. Proovime vigade paranduse teha ja seda traditsiooni muuta,» seadis Algimantas Briaunys eesmärgi.

Ehkki tänavu on Kalju Sillamäed võitnud kahel korral 2:0 ja korra 5:0, püsib võitude-kaotuste suhe endiselt Kalevi kasuks. Enne laupäevast 34. vooru matši on Kaljul 7 ja Kalevil 9 võitu. Seitsmel puhul on tehtud viik. Sillamäe eest ei saa mängida keelu all olevad Vladimir Malinin, Kazimieras Gnedojus.

Tallinna Kalevi võimuses on sisuliselt kustutada Tartu Tammeka lootused tänavu Meistriliigasse püsima jääda. Ja ise sama eesmärgi nimel suur samm astuda. Selleks tuleb aga võita.

Hetkel lahutab üheksandal kohal asuvat Kalevit neid jälitavast Tammekast viis silma. Kui Tammeka võidaks, säiliks neil õhkõrn võimalus Kalev ja/või Kuressaare enda selja taha tõrjuda. Realistlikum on aga neist ühe edastamine, sest viimased kaks mängu on Tammekal vastavalt Paide ja Kalju vastu, kuna Kalev kohtub veel Levadia ja Kuressaarega ning saarlased ka FC Viljandiga.

Teistes kohtumistes on laupäeval kell 14.00 vastamisi FC Viljandi – Narva JK Trans, FC Kuressaare – Tallinna FC Levadia ja Paide Linnameeskond – FC Flora.

Flora treeneripingil saab tuleristsed Marko Lelov, kes ohjad Martin Reimi käest enneaegu üle võttis. Saab näha, kas viimasel ajal murtud olemisega Flora on saanud uue hingamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles