Armstrongi fondile raha andnud toetajad nõuavad annetussummasid tagasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong kaotab järjest toetajaid.
Lance Armstrong kaotab järjest toetajaid. Foto: SCANPIX

Dopingupatune rattur Lance Armstrong taandus küll enda asutatud heategevusfondi Livestrong esimehe kohalt, kuid see ei rahulda mitmeid fondile raha annetanuid, kes nõuavad nüüd oma annetussummat tagasi.

«Kogu fond on rajatud petise poolt,» lausus pikaaegne Livestrongi toetaja Michael Birdsong, kes avastas fondi enda jaoks seejärel, kui tema naisel diagnoositi rinnavähk. «Terve süsteem põhineb valel. See mees pettis ja sundis teisi petma,» ütles Birdsong CNNile. «Sooviksin nüüd oma raha tagasi saada. Tegime oma annetuse valesid uskudes.»

Birdsong ja tema varem usinalt rattaspordiga tegelenud naine annetasid fondile 50 000 dollarit, aitasid koguda veel 150 000 dollarit ja kaitsesid Armstrongi tuliselt hetkeni, kuni USA dopinguagentuuri USADA raport paljastas üksikasjaliselt kunagise tippratturi dopingutarvitamise.

Armstrong astus vähiravi patsientide toetuseks rajatud ja aastate jooksul 500 miljonit dollarit kogunud Livestrongi eesotsast tagasi kolmapäeval, põhjendades sammu sooviga vältida seda, et teda tabanud dopinguskandaal mõjutaks fondi tegevust negatiivselt. Samas ei kavatse ta reedel 15. asutamisaastapäeva tähistanud fondist täielikult taanduda, sest jätkab organisatsiooni nõukogu liikmena. Pidulikul aastapäevaüritusel tervitas publik Armstrongi püsti seistes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles