Flora sihib juba praegu järgmist hooaega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Marko Lelov hoolealuseid juhendamas.
FC Flora peatreener Marko Lelov hoolealuseid juhendamas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Hiljuti uue juhendaja saanud FC Flora jalgpallimeeskond näitas pärast peatreeneri vahetust kohe võimu, kuid rohkem on pilgud pööratud juba järgmise hooaja poole.

Kui vahepeal jäid palgaprobleemide tõttu ära isegi Flora trennid ning lõpuks panid ameti maha ka meeskonna senised juhendajad Martin Reim ja Janno Kivisild, siis praeguseks on olukord paranenud. Uue juhendaja Marko Lelovi debüütmängus alistati võõrsil Paide linnameeskond koguni 6:0. «Tegelikult tuli esimene kohtumine päris hästi välja ning mehed suutsid mänguplaani korralikult täita,» kiitis Lelov. «Oleme praegu suutnud luua hea õhkkonna ja loodame hooaja positiivselt lõpetada.»

Tänu võidule on Floral endiselt head võimalused lõpetada tänavune aasta hõbemedaliga. Kaks vooru enne hooaja lõppu on kolmandal positsioonil paikneval Tallinna Levadial nendega võrdselt punkte, kuid Flora edestab konkurente tänu suuremale võitude arvule.

Tiim vastavalt eelarvele

«Mind toodi Florasse, et järgmiseks aastaks meeskond ette valmistada, ja kui selle käigus võidame hõbemedali, siis on hästi. Mõlema järelejäänud matši võitmisest piisab meile hõbemedaliks,» märkis Lelov. «Vaadates esimest mängu, siis oli hea vaadata, et nende meestega on võimalik Eesti liigas tegusid teha.»

Kuna Floras on pilgud suunatud juba tulevikku ja selle nimel tehakse ka tööd, siis soovitakse, et paljud praegu tiimi kuuluvad mehed võimaluse korral jätkaksid. Praegu on nimekirjas 19 pallurit.  

«Peame vaatama eelarvet ja vastavalt sellele tuleb koostada ka meeskond. Kui õnnestub palgata mõned välismängijad, siis oleks hästi. Mina leian, et Flora peaks eelkõige olema selline meeskond, kus valmistatakse ette noormängijaid ja siis tehakse siit järgmine samm välisklubisse,» rääkis Lelov. «Kindlasti on vaja ka vanemaid ja kogenumaid tüüpe, aga neil peab olema kaaslastele midagi juurde anda.»

Lelovi tulekuga muutus Flora meeskonnas ka kapten ning seni seda rolli täitnud Karl Palatu asemel sai paela käe peale poolkaitsja Andre Frolov. «See oli minu isiklik valik. Olen Froloviga varem koostööd teinud ja lisaks leian ma, et meeskonna süda on keskväljal. Esimene mäng näitas, et kaptenipael on talle hästi mõjunud,» põhjendas Lelov meeskonnas tehtud muudatusi.

Lisaks Florale hõbemedali eest võitlev Tallinna Levadia sai nädalavahetusel samuti tunda võidurõõmu, kui võõrsil alistati 1:0 FC Kuressaare. Levadiale tõi võidu alles Ingemar Teeveri 72. minuti tabamus. Seega säilib hõbe- ja pronksmedalite jagamisel pinge hooaja lõpuni.

Endale tänavu juba meistritiitli kindlustanud Nõmme Kalju oli koduplatsil lähedal aasta teisele kaotusele meistriliigas, kuid tänu Yankuba Ceesay 80. minuti tabamusele suudeti Sillamäe Kaleviga välja võidelda 2:2 viik.

Tammekale väärt võit

Tänu ühele punktile suutis Sillamäe tiim turniiritabelis säilitada veel neljanda koha, kuna 5:2 FC Viljandi alistanud Narva Trans jääb nüüd Ida-Virumaa konkurentidest maha vaid ühe silmaga.

Põnev heitlus on käimas ka tabeli lõpus ning kaks vooru enne hooaja lõppu ei ole veel selged meeskond, kes langeb otse esiliigasse, ega üleminekumängudele minev tiim.

Viimati läksidki vastamisi üheksandal kohal paiknev Tallinna Kalev ja viimasel positsioonil olev Tartu Tammeka. Võõrsil sai väärtusliku 4:1 võidu Tammeka, kes jääb nüüd Kalevist maha vaid kahe silmaga. Kalevlasi edestab omakorda vaid ühe punktiga 8. kohal olev FC Kuressaare.

«Tammeka võitleb kindlasti lõpuni. Neil on ees vastased, kellel pole midagi vaja ja motivatsioon pole ehk nii kõrge. See annab Tammekale šansi. Meil on vaja minimaalselt Tammekaga vähemalt sama palju punkte, sest omavahelistes mängudes oleme neist paremad,» hindas Kuressaare juhendaja Sergei Zamogilnõi Eesti Jalgpalli Liidu kodulehel suuremaks konkurendiks just Tammekat.

Tammekal seisavad veel ees kohtumised Paide linnameeskonna ja Nõmme Kaljuga. Kuressaare mängib järgmisena Viljandiga ning viimases voorus kohtutakse ülitähtsas matšis Kaleviga. Kalevlased lähevad vastamisi veel Levadiaga.

Meistriliiga

34. voor: Tallinna Kalev – Tartu Tammeka 1:4, Paide linnameeskond – FC Flora 0:6, Nõmme Kalju – Sillamäe Kalev 2:2, FC Kuressaare – Tallinna Levadia 0:1, FC Viljandi – Narva Trans 2:5.

Tabeliseis: 1. Nõmme Kalju 89 punkti, 2. FC Flora 77, 3. Tallinna Levadia 77, 4. Sillamäe Kalev 52, 5. Narva Trans 51, 6. Paide linnameeskond 41, 7. FC Viljandi 25, 8. FC Kuressaare 22, 9. Tallinna Kalev 21, 10. Tartu Tammeka 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles