Süüdi: UCI võtab Armstrongilt kõik Tour de France´i tiitlid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lance Armstrong.
Lance Armstrong. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgrattaliit UCI otsustas USA Anti-Dopingu Agentuuri raportit kinnitada ning võtab Lance Armstrongilt ära tema seitse Tour de France´i tiitlit, vahendab BBC.

«Armstrongil pole rattamaailmas kohta,» sõnas UCI president Pat McQuaid tänasel istungil, kus otsus langetati. Lisaks kinnitas ta, et Armstrong jääb ilma kõikidest tiitlitest, mille ta on võitnud alates 1. augustist 1998. aastal. Lisaks jõustub talle eluaegne võistluskeeld.

Hiljuti avaldas USA Anti-Dopingu Agentuur (USADA) mahuka raporti, mis selgitab detailselt, kuidas Armstrong kasutas oma karjääri jooksul keelatud aineid.

Armstrong on dopingusüüdistusi alati eitanud. Augusti lõpus loobus ta edasisest võitlusest oma nime puhastamiseks, niisiis määras USADA talle eluaegse võistluskeelu ning otsustas tühistada kõik tema tulemused alates 1998. aasta 1. augustist, sealhulgas ka seitse Tour de France’i võitu. See karistus pidi aga jõustuma alles siis, kui Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) selle kinnitab. Täna tegi UCI vastava otsuse ning ameeriklane jääb ilma kõikidest tähtsamatest tiitlitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles