Tiitlikaitsja Moskva CSKA jõudis Euroliigas esimesena final fouri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CSKA korvpallimeeskond.
CSKA korvpallimeeskond. Foto: AP / Scanpix

Korvpalli Euroliigas peeti teisipäeval kolmandad veerandfinaalkohtumised. Esimese klubina kindlustas koha

final four

’is tiitlikaitsja Moskva CSKA, kes alistas Belgradi Partizani mängudega 3:0. Otsustav mäng võideti võõrsil 67:56.

Võrdselt kulgenud poolaja järel pani CSKA oma paremuse maksma kolmandal veerandajal, mis võideti 19:10, vahendab ERR Sport.



Moskvalaste edukaim oli leedulane Ramunas Šiskauskas, kes kogus 20 punkti. Matjaz Smodis lisas 18 silma. Partizani mängu hoidis üleval Novica Velickovic, kes viskas koguni 26 punkti.



Pireuse Olympiakos ei suutnud CSKA eeskuju järgida ja 2:0 eduseisu võõrsil edasipääsuks vormistada, sest meeskond vandus Real Madridile 63:71 alla. Real tegi sotid selgeks esimese poolajaga, mis võideti koguni 37:20.



Reali suurim skooritegija oli Felipe Reyes 19 punkti ja üheksa lauapalliga. Kahjuks ei saa midagi head öelda Reyesi visketabavuse kohta, sest mees tabas väljakult vaid viis viset 16 üritusest. Olympiakose poolel kogus kaksikduubli Ioannis Burusis, kes viskas 17 punkti ja hankis kümme lauapalli.



Hispaania klubide duellis alistas Vitoria Tau Ceramica koduplatsil Barcelona 69:62 ja asus seeriat 2:1 juhtima. Tau Ceramica läks korvidevaese alguse järel esimese veerandaja lõpuks juhtima 16:11 ja hoidis edu mängu lõpuni. Võitjate edukaim oli Igor Rakocevic 15 punktiga. Tiago Splitter lisas 13 silma. Üleplatsimees oli Barcelona Jaka Lakovic 20 punktiga.



2007. aasta Euroliiga võitja Ateena Panathinaikos alistas Siena Montepaschi võõrsil koguni 72:53. Pärast ühe punktiga kaotatud avaveerandit võitis Panathinaikos teise veerandaja 24:10 ja suurendas 21:11 võidetud kolmanda veerandiga vahe lausa 23 punkti peale. Montepaschit vedas alt visketabavus, sest kahepunktiviskeid tabati 33-st vaid üheksa ehk 27-protsendilise tabavusega.



Võitjate skoor jagunes meeste vahel ühtlaselt, sest koguni neli meest viskasid kahekohalise arvu punkte. Edukaimad olid Vasilis Spanulis ja Drew Nicholas 13 silmaga. Montepaschi eest viskas Tyrell McIntyre samuti 13 punkti.



Neljandad veerandfinaalkohtumised peetakse juba neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles