Murdmaasuusatajatega võistelda ihkav Fourcade: olen parem kui Northug

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade
Martin Fourcade Foto: SCANPIX

Eelmisel hooajal laskesuusatamise MK-sarja üldarvestuses esikoha saanud ning maailmameistrivõistlustel kolm kuldmedalit võitnud Martin Fourcade tahab end nüüd proovile panna ka murdmaasuusatamises.

24-aastane prantslane osaleb Norra uudisteagentuuri NTB teatel 16. novembril Norra suusaalade traditsioonilisel hooaja avavõistlusel Beitostølenis, tehes kaasa 15 km vabatehnikasõidus.

«Sõidan 4. novembril Norrasse, et lume peal treenida. Kõigepealt teeme Sjusjøenis kümnepäevase treeningulaagri ja seejärel võistlen Beitostølenis,» sõnas Fourcade, kelle eesmärgiks on püüda teenida koht Prantsusmaa murdmaakoondises, et ta saaks osaleda murdmaasuusatamise hooaja esimesel MK-etapil Rootsis Gällivares. «Tahan MK-sarja avaetapil Gällivares võistelda, aga enne pean oma oskusi näitama, seetõttu on 15 km vabatehnikasõit väga tähtis. Kindlasti on huvitav võistelda Petter Northugi ja teiste maailma tippudega.»

Fourcade avaldas, et kuna varem oli tema suureks eesmärgiks võita laskesuusatamise MK-sari ja sellega sai ta hakkama, püstitas ta endale nüüd uue sihi – võistelda tuleva aasta talvel murdmaasuusatamise MMil Vald i Fiemmes. «Ma olen parem kui Northug,» sõnas ta enesekindlalt.

Laskesuusatamises kiiremate suusatajate hulka kuuluva Fourcade’i võimetes ei kahtle ka laskesuusatamise kuningas Ole Einar Bjørndalen, kes on ka ise murdmaasuusatajatele parajalt peavalu valmistanud. «Kahtlemata on tal head šansid. Ta peaks enne paaril võistlusel osalema ja sisse elama, seejärel võib ta vabalt esikolmikusse jõuda,» arvas Bjørndalen. «10 või 15 km distantsidel suudab ta kindlasti väga kiiresti sõita.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles