Kaks korda kiirustanud Veideman ootab paranemist

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman.
Rain Veideman. Foto: Margus Ansu

Tartu Rocki ja Eesti koondise tagamehe Rain Veidemani suvi ja sügise algus on möödunud nukrates toonides. Pärast suvel tekkinud põlvevalu on ta platsile pääsenud täpselt kaks korda – Eesti koondise esimeses EM-valikmängus ja Balti liiga karikaturniiri kolmanda koha kohtumises – ning mõlemad üritused on lõppenud uue valu ja mängupausiga.

Rocki füsioterapeudi Martin Vahimetsa sõnul näitasid uuringud, et Veidemani põlvekõõlusest olid mõned kiud rebenenud, sellest tekkis põletik, mis omakorda põhjustas vedeliku kogunemise liigesesse. «Mingil hetkel pidi see juhtuma,» nentis Vahimets. «Selline vigastus pideva staatilise ühekülgse töö tagajärg. Rain mängis mitu aastat järjest klubis, koondises ja jälle klubis… kõõluste taastumine võtab kaua aega ja nendesse tekib pinge.»

Tagantjärele targana võib öelda, et Veideman üritas liiga kiiresti platsile naasta. Samas usaldas ta enesetunnet, ent see osutus petlikuks.

Pärast augustis Eesti koondise eest mängimist muutus põlv kohe valusaks, septembris BBLi karikal rassimise järel tundus kõik olevat parimas korras, ent valu lõi välja järgmisel visketreeningul. «Jalg ei kannata rohket hüppamist. Samas saab ta kergelt treenida ning külgsuunas liigutustega pole probleemi,» selgitas Vahimets, kes teeb koos mängumehega iga päev eriharjutusi. «Kergemaid asju teeb ta palliplatsil juba koos meeskonnaga, kuid kiirustamisel pole mõtet.»

Joosep Toome, kes oli samuti viimastel nädalatel põlvevigastusega eemal, peaks Vahimetsa sõnul tulema juba homme mängus Tallinna Kaleviga platsile. «Ultraheliuuring näitas, et rebendit põlves pole, ning nüüd peaks ta saama juba täie jõuga tegutseda,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles