Rassismis süüdi mõistetud Terry peab kandma rassismivastast käepaela

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry (paremal) koos meeskonnakaaslaste Ashley Cole´i ja John Mikel Obiga.
John Terry (paremal) koos meeskonnakaaslaste Ashley Cole´i ja John Mikel Obiga. Foto: SCANPIX

Inglismaa Jalgpalliliidu poolt rassismis süüdi mõistetud ja nelja mängu pikkuse mängukeelu saanud Londoni Chelsea kapten John Terry peab tänasel Meistrite liiga kohtumisel kandma UEFA poolt läbiviidava rassismivastase kampaania käepaela.

«Kõikide meeskondade kaptenid peavad kandma kampaania «Unite against rassism» (eesti keeles – ühinege rassismi vastu) kirjaga käepaelu,» seisis UEFA avalduses. Tegu on 16.-31. oktoobrini vältava kampaaniaga, mida viib läbi Euroopa jalgpalli rassismivastane ühendus FARE.

Inglismaa alaliit mõistis Terry hiljuti süüdi Queens Park Rangersi mustanahalise mängija Anton Ferdinandi rassistlikus solvamises. Terry otsustas karistusega leppida, ent tänases Meistrite liiga mängus Donetski Šahtari vastu saab ta meeskonda aidata. Sama juhtum jõudis suvel ka kohtusse, kus Terry aga õigeks mõisteti.

Eelmisel nädalal keeldus 30 mängijat kaheksast erinevast klubist kandmast Inglismaa liiga rassismivastase kampaania «Kick it Out» T-särke. Protestivad mängijad leiavad, et reaalselt ei tee liiga piisavalt, et rassismi vastu võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles