McLaren plaanib Mercedese Honda vastu välja vahetada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button McLareni roolis.
Jenson Button McLareni roolis. Foto: SCANPIX

Mercedese mootoreid kasutav vormel-1 tiim McLaren plaanib väidetavalt koostööd Saksamaa firmaga lõpetada ning lüüa käed hoopis Hondaga.

Mercedes ja McLaren alustasid koostööd 1995. aastal ning viimati uuendasid nad lepingut 2009. aastal, siis öeldi, et koostöö võib jätkuda ka pärast 2015. aastat, vahendab PlanetF1.

Nüüd soovib aga McLaren väidetavalt Mercedese asemel uut mootoritootjat leida, kuna Mercedes nõuab järgmisest aastast alates ühe hooaja mootorite eest ligi 10 miljonit eurot.

Väljaanne Auto Motor und Sport väidab, et Mercedese kõige tõenäolisemaks asendajaks on Jaapani tootja Honda, kes varustas McLarenit ka tiimi hiilgeaegadel, 1980. aastate lõpus ja 1990. aastate esimesel poole.

Väljaande teatel võib McLaren Hondaga koostööd alustada 2014. aasta hooajast, kui vormel-1 MM-sarjas minnakse üle V6 turbomootoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles