Kanada mäesuusajuht: Lindsey Vonni võistlemine meestega tuleks alale kasuks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Kanada mäesuusakoondise juht Max Gartner leiab, et ameeriklanna Lindsey Vonni soov võistelda uuel hooajal meestega on igati tervitatav.

Vonn on esitanud Rahvusvahelisele Suusaliidule FIS avalduse osaleda 24. novembril toimuval hooaja avavõistlusel Kanadas Lake Louise’i rajal. «See oleks meie spordiala jaoks väga hea. Just seda meie ala vajabki – lugusid, mis on spordist suuremad,» sõnas Gartner Reutersile.

Vonni võistlemist takistab hetkel peamiselt reegel, mis sätestab, et suusataja ei tohi nädal enne võistlust samal rajal viibida. Ameeriklanna tahab aga kindlasti osaleda ka naiste kiirlaskumises, mis toimub nädal pärast meeste sõitu. Kompromissina on ta nõustunud loobuma kahest naiste treeningust, et konkurentidega võrdses seisus olla. FISi nõukogu teeb otsuse Vonni rajalelubamise kohta 3.-4. novembril toimuval korralisel koosolekul.

Lake Louise’i rada on Vonni selge lemmik, sest oma 26 MK-etapi esikohast kiirlaskumisrajal on ameeriklanna seal võitnud tervelt üheksa. Teisi mäesuusatamisalasid lisades on ta Lake Louise’ist noppinud 11 võitu ja jõudnud poodiumile tervelt 17 korral. Seetõttu pole ametnike hinnangul kartust, et meeste rajal võistlemine võiks Vonnile ohtlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles