Tiit Sokk: Eesti suurklubid peaksid nägema pikemat perspektiivi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peatreener Tiit Sokk.
TTÜ peatreener Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti koondise ja TTÜ korvpalliklubi peatereener Tiit Sokk rääkis intervjuus Atso Matsalu Facebooki lehele, et kõige tähtsam on kasvatada Eestis võimalikult häid mängijaid, mitte loota välismängijate sissetoomisele.

«Suurklubid peaksid väiksematest kohalikest klubidest omale järelkasvu haarama, mitte niivõrd välismängijate ülesostmisele lootma. Nad peaksid nägema pikemat perspektiivi. Kord aastas saavutatud tipptulemus (meistritiitel) ei taga korvpalli kestmist. Noored ongi see pikaajaline investeering,» selgitas Sokk.

Soku sõnul on Eesti korvpall tervikuna tõusuteel. «Ma tean, mis toimus 90ndate keskpaigas ja see mis on tänane tase. See on öö ja päev. Tolle hetke meestetase oli nõukaaja pärand ja noorte mängijatega ei tegeletud, praegu on noori treenereid, kes tahavad tööd teha, töö noortega algab varem ja sellel on parem kandepind,» arutles ta. «Suur auk oli pea kümme aastat, millest hakkame nüüd üle saama. Pearahade süsteem soosib muidugi seda, et treenerid kipuvad oma kasvandikke kinni hoidma, aga see ei ole valdav.»

Loe täispikka intervjuud siit

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles