Rallihooaja lõpetamine Saaremaal kulmineerub kolme ühise võistlusega

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timmu Kõrge.
Timmu Kõrge. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval toimub Saaremaal Eesti rallihooaja lõpetamine. Enne tänavuste meistri-ja karikavõistluste autasude üleandmist peetakse laupäeval Saaremaal maha veel kolm võistlust, mis kõik omavahel seotud.

Kui autoralli meistri-ja karikavõistlused lõppesid Silveston Saaremaa ralliga, siis rallisprindi, E-Cup ralli ja noorteralli meistri-ja karikavõistluste viimane etapp peetakse just laupäeval Saaremaal. Kõik kolm võistlust on omavahel tihedalt seotud. Oti Ralliklubi Kärla ralli on E-Cup ja noorteralli sarjade viimaseks etapiks ja sama ralli käigus sõidetakse ka Oti Ralliklubi rallisprint, mis on Eesti rallisprindi meistrivõistluste viimaseks ja otsustavaks etapiks.

Võistluskeskus asub Kärla vallas, Oriküla paarisrajal. E-Cup karikasarja viimane etapp ja noorteralli meistrivõistluste viimane etapp sõidetakse koos ja katseid on Oti Ralliklubi Kärla rallil kokku kaheksa, kogupikkusega 42,5 kilomeetrit.

Oti ralliklubi Kärla ralli sees sõidetakse ka Oti Ralliklubi rallisprint, mis tähendab seda, et kõik Kärla rallil osalejad osalevad ka rallisprindi etapil. Need sõitjad, kes osalevad ainult rallisprindi meistrivõistluste etapil, sõidavad kaasa kolm Kärla ralli katset. Rallisprindi arvestus toimub E-Cup ja Noorteralli raames LK 1/4/5 läbimisel. Rallisprindi meistrisarja viimane etapp on oluline seeläbi, et seal jagatakse punkte koefitsendiga 1,5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles