John Linehan: võtan süü enda peale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Linehan
John Linehan Foto: Toomas Huik

Kuigi alles laupäeval valitses Tartu Ülikooli spordihoones väljakut ülekaalukalt Kalev/Cramo meeskond, siis pool nädalat hiljem ei paistnud sellestsamast võimsast tiimist miskit järel olevat.


Otsustav kohtumine Rocki vastu muutis õhu kolmapäeva õhtul Saku Suurhallis pingest särisevaks ning paraku kustus just sellessamas fännide üürgamisest tulvil saalis Kalevi lootus pääseda Balti liiga nelja tugevama finaalturniirile. Kalev kaotas igipõlisele rivaalile lisaaja viimasel sekundil 71:68.



«See on kaotus, millest pole kerge üle saada. See on nii mulle kui ka tiimile äärmiselt raske, kuid peame end koguma,» tunnistas Kalevi peatreener Nenad Vucinic pärast valusat kaotust vaikselt. «Mõlemad võistkonnad oleksid võinud võita. Mõlemad meeskonnad väärisid võitu, kuid nemad olid seekord need õnnelikud. Soovime neile edu.»



«Eriti teeb haiget see, et kaotasime viimase sekundi viskega,» lisas kalevlaste mängujuht John Linehan eriti nördinult ning viskas seejärel kivi enda kapsaaeda: «Olen ise selles kaotuses süüdi – ma ei juhtinud mängu nii, kuis pidanuks. Mäng sõltus väga palju minust – see on kõige raskem kaotus. Võtan kogu süü enda peale.»



Kalevi mängujuht ei toitnud erinevalt eelmisest kohtumisest tõepoolest kaaslasi piisavalt söötudega, lisaks ei suutnud Kalev suurema osa ajast loogiliste rünnakutega hakkama saada. Korvi poole saadeti teele palju hädaviskeid ning mängus püsiti vaid tänu sellele, et ka Rock ei hiilanud sugugi parema esitusega.



Peatreener ja ka kaasmängijad mängujuhiga siiski ei nõustunud. «Linehan tegi väga palju ära ka ja tihtilugu, kui mees on kuum, siis oleme tema peale mänginud,» selgitas Kristjan Kangur mängujuhi tegutsemist.



«Kedagi ei saa otseselt süüdistada. Oleksime võinud kõik paremat tööd teha, nii mängijad kui ka treenerid,» lisas ka Vucinic. «Mõned üliolulised otsustavad momendid lahendasime valesti. Ega kumbki meeskond ei näidanud oma õiget mängu. Pinge oli äärmiselt kõrge ja see mõjutas mõlemat tiimi.»



Tallinna klubi sai küll teisel poolajal märksa parema hoo sisse, kui meeskond Gregor Arbeti kahe õnnestunud kiirrünnaku järel esimest korda juhtima asus, ja hetkeks tundus, et Kalev on oma mängu leidmas. Paraku ei suutnud kodumeeskond oma paremust isegi kaheksapunktilises eduseisus kuidagi maksma panna.



«Meil oli kasutada mitu järjestikust rünnakut, kuid me ei saanud hakkama. Oleksime võinud päris korraliku vahega juhtima asuda,» tõdes Linehan. «See oli murdehetk. Nad said sellest enesekindlust ja tulid mängu tagasi.»



«Meil on varemgi nii olnud, et hakkame eduseisus lootma, et mäng tuleb ära, ja siis anname initsiatiivi käest. Eks see oli meie endi viga,» tunnistas Kangur. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles