Salumetsa meelest viis suurem süda võidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Toomas Huik.

Korvpalli Balti liiga kolmas veerandfinaalkohtumine Tartu Rocki ja BC Kalev/Cramo vahel kulges sarnaselt esimese mänguga ning võidu võtsid jällegi tartlased.


«Nagu esimeseski kohtumises ei suutnud kalevlased oma trumpe ära kasutada,» sõnas korvpallispetsialist Jaak Salumets pärast mängu. «Kalev sai küll kohtumise edenedes aina paremini mängu sisse, kuid otsustavat pööret ei suudetud siiski tuua.»



Kolmandal veerandajal oma võimeid näidanud Kalev/Cramo meeskond tegi mängu lõpus mõningaid rumalusi ning samas säilitasid tartlased külma närvi.



«Kalev suutis kahel korral võidu maha mängida. Eriti valus oli Nate Foxi ebasportlik viga kuuepunktilises eduseisus, millele järgnes Rockilt kohe viis silma. Mainimata ei saa jätta ka Foxi eksimust kiirrünnaku ajal korvi alt,» lisas Salumets. «Suure pöörde tõi tartlaste poolel Doronin, kes tabas pärast pikka pingil istumist kahel korral kolmese joone tagant.»



Laupäevase hoo minetanud kalevlased üritasid otsustavas kohtumises palju individuaalselt, samas olid Rocki mängijad teinud eelmisest kohtumisest omad järeldused.



«Kalev pingutab maksimaalselt ainult siis, kui selg on vastu seina. Nende tegutsemises oli terve mängu jooksul kerge varu,» selgitas Salumets. «Algusest peale üritasid kalevlased individuaalselt. Pace tõi küll nad lisaajal mängu tagasi, kuid sellest siiski ei piisanud. Võidu võttis meeskond, kellel oli suurem süda ning kes tahtis seda võitu rohkem. See ongi selle mängu juures kõige olulisem.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles