Naised tribüünidel päästaksid jalgpalli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal otsustas Türgi jalgpalliliit vägivalla vastu võidelda niimoodi, et jalgpallistaadionitele lubati mänge vaatama vaid naised ja alla 12-aastased lapsed, selline omapärane karistus oli klubidele 12 mänguks. Fenerbahce ja Manisapori mängu jälgis üle 41 000 naise ja lapse.
Eelmisel aastal otsustas Türgi jalgpalliliit vägivalla vastu võidelda niimoodi, et jalgpallistaadionitele lubati mänge vaatama vaid naised ja alla 12-aastased lapsed, selline omapärane karistus oli klubidele 12 mänguks. Fenerbahce ja Manisapori mängu jälgis üle 41 000 naise ja lapse. Foto: SCANPIX

Üks Inglismaa läbi aegade parimaid ragbimängijad Martin Offiah leiab, et jalgpalli rassismiprobleem tuleneb sellest, et see on väga meestekeskne sport.

«Kui jalgpallimängudel oleks pealtvaatajate seas rohkem naisi, ehk looks see teistsuguse atmosfääri?» rääkis ta BBC-le antud intervjuus. Tema sõnul ei kuule ragbimängudel sellist sõimu ja roppusi nagu jalgpallis. «Ma ei räägi ainult rassistlikest solvangutest, vaid ka lihtlabasest ropendamisest,» ütles Offiah. «Selle põhjuseks on fakt, et jalgpallipublik koosneb peamiselt noortest ja keskealistest meestest, kes koos olles unustavad igasugused käitumisreeglid.»

«Kui ma 1980. aastal liigasse tulin, olin samuti pidevalt rassistlike solvangute ohver – minu peale on sülitatud ja mind on banaaniga visatud, ent karjääri viimastel aastatel ma midagi sellist ei kogenud. Usun, et põhjus peitub selles, et ragbimängul käiakse üha rohkem kogu perega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles