Serena Williams krooniti hooaja parimaks, Federer kaotas kodus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams triumfeeris aasta­lõputurniiril.
Serena Williams triumfeeris aasta­lõputurniiril. Foto: Reuters/ScanPix

Ameeriklanna Serena Williams pani unelmate hooajale võiduka punkti – tänavu Wimbledonis, Londoni olümpial ja US Openil triumfeerinud tennisist võitis ka Türgi pealinnas Istanbulis toimunud WTA meistrivõistlused.

Lõppenud hooaja kaheksa parema naise osavõtul peetud aastalõputurniiri finaalis alistas edetabeli 3. reket Williams 6:4, 6:3 venelanna Maria Šarapova (WTA 2.).

Williamsil õnnestus Šarapova serv murda kolmel korral, samas kui Šarapoval polnud isegi ühtegi murdepalli. Äralöökidest teenis Williams koguni 40 punkti.

31-aastane endine maailma esireket on oma viimasest 49 matšist võitnud 47, Šarapovaga on ta vastamisi olnud 12 korda ja Williams on võitnud neist mängudest kümme, viimati sai venelanna Williamsist jagu 2004. aasta WTA meistrivõistluste finaalis.

«Kui päris aus olla, mõtlesin enne mängu selle peale, et kui viimati aastalõputurniiril kohtusime, siis tema võitis, lisaks on ta edetabelis minust eespool. Tundsin, et mul pole midagi kaotada,» lausus Wil­liams pärast mängu. «Praegu on enesetunne suurepärane. See oli mu unistus ja mul on väga hea meel, et sain sellega hakkama.»

«Türgi fännid on lihtsalt imelised, äärmiselt toetavad, ma pole vist kunagi näinud nii palju silte enda nimega,» lisas Williams emotsionaalselt. «Ma ei suuda seda sõnadesse panna, kui hea tunne see on.»

Williams võitis lõppenud hooajal seitse turniiri, vaid korra on ta enamat suutnud – 2002. aastal triumfeeris ta kaheksal jõuproovil.

Aastalõputurniiril teenis Williams kolmanda esikoha ning ühtlasi sai temast vanim WTA meistrivõistluste võitja, enne teda kuulus see rekord Martina Navratilovale, kes võidutses 30-aastasena.

Hoolimata edukast hooajast lõpetab Williams aasta siiski edetabelis valgevenelanna Viktoria Azarenka ja Maria Šarapova järel kolmandana, kuna mängis vähem turniire, kuid ameeriklanna ei kaotanud kummalegi põhirivaalile tänavu kordagi.

Aastalõputurniiri paarismängus võidutsesid venelannad Maria Kirilenko ja Nadja Petrova, kes alistasid finaalis 6:1, 6:4 tšehhitarid Lucie Hradecka ja Andrea Hlavackova.

Meeste tennise maailma esireket Roger Federer pidi Šveitsis Baselis peetud 1,93 miljoni euro suuruse auhinnafondiga turniiri finaalis tunnistama argentiinlase Juan Martin del Potro (ATP 8.) paremust.

Del Potro võitis kaks tundi ja 44 minutit kestnud tasavägise mängu 6:4, 6:7 (5), 7:6 (3). Seejuures oli ta enne tänast 15 omavahelises kohtumises vaid kahel korral suutnud Federeri alistada. Federer on oma koduturniiril finaali jõudnud üheksal korral ning triumfeerinud viiel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles