Norra spordistaar: dopinguskandaal heitis meile halba varju

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thor Hushovd
Thor Hushovd Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal lahvatas Norras suur dopinguskandaal, kui endine tipprattur ja Lance Armstrongi meeskonnakaaslane Steffen Kjærgaard tunnistas dopingu tarvitamist.

Viimastel aastatel on Norra jalgratturid näidanud rahvusvahelisel tasemel head minekut ning nende ühe tippmehe Thor Hushovdi sõnul heidab Kjærgaardi juhtum halba valgust kogu Norra rattaspordile, kirjutab Cycling News.

«Ausalt öeldes huvitav inimesi kindlasti palju rohkem Lance Armstrongi juhtum kui Steffen Kjærgaardi oma, kuid Norra rattaspordiga seotud inimeste jaoks on see suur löök,» sõnas 2010. aastal maailmameistriks tulnud Hushovd.

Ratturi sõnul muudab asja halvemaks aga tõsiasi, et Kjærgaard on etendanud tähtsat rolli ka kohalikus jalgrattaliidus. «Ta sai selle töö täna sportlaskarjääri jooksul näidatud tulemustele. Võib olla on ta sellest kõigest loobunud ja üritanud seda etappi elus selja taha jätta ning täita edukalt spordidirektori rolli, kuid dopingu tarvitamise kohta avadusi teha ja hiljem seda ise tunnistada, siis see heidab kokkuvõttes halba valgust,» lisas Hushovd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles