Federer loobus Pariisis turniiri tiitlit kaitsmast ja loovutab esireketi koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma esireket Roger Federer leidis pärast Baseli turniiri finaali, et koormus läheb liiga suureks ja loobus mängimast täna algaval Pariisi Masters 1000 sarja turniiril, mille ta mullu võitis.

Eelmisel aastal suutis Federer lõpetada hooaja kolme järjestikuse võiduga: Basel, Pariis ja ATP finaalturniir. Kuid siis oli Pariisi ja Londonis peetava ATP finaalturniiri vahel puhkenädal, nüüd aga algab aasta viimane võistlus juba 5. novembril, vahendab ajakirja Tennis kodulehekülg.

Federer sõnas, et kergete terviseprobleemide tõttu on Pariisis mängimine tema jaoks liig, sest Londoni aastalõputurniir on olulisem.

Et Federer kaotab sel nädalal 1000 punkti, läheb esireketi tiitel järgmisel esmaspäeval igal juhul Novak Djokovici valdusse. Ühtlasi on nüüd ka kindel, et Djokovic lõpetab aasta esireketina, sest ka ATP finaalturniiril on temal kaotada märksa vähem punkte kui Federeril ning šveitslast ei päästaks isegi tiitli kaitsmine Londonis.

Federer on nüüd juhtinud maailma edetabelit 302 nädalat, kuid see ei pruugi veel lõplikuks numbriks jääda, sest juba Australian Openil on tal võimalus esikoha korral Djokovicile läheneda või koguni uuesti mööduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles