Murray: tennisiste tuleks võistlusvälisel ajal rohkem testida

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray
Andy Murray Foto: SCANPIX

Tänavu Londoni olümpial kuldmedali võitnud ja seejärel US Openil triumfeerinud Andy Murray arvates tuleks tennisistide võistlusvälisel ajal tihemini testida.

Viimasel ajal kõvasti kõneainet pakkunud Lance Armstrongi dopinguskandaal on keelatud ainetest rääkima pannud ka tennisemaailma, kuna mitmeid endisi ja praegusi tennisiste seostatakse Armstrongi skandaali keskmes olnud dopinguarstiga.

Kui varem on Murray korduvalt väljendanud pahameelt ootamatute testide üle, olles rahulolematu, kui teda on varahommikul üles aetud, siis nüüd on ta enda meelt muutnud.

Šotlase arvates tuleks suuremat rõhku tennisistide testimisele panna just aasta lõpus, kui sportlased uueks hooajaks treenivad. «Võistlusvälist testimist tuleks kindlasti parandada,» ütles Murray intervjuus Daily Mailile. «Eriti hea oleks rohkem proove võtta detsembris, kui kõik treenivad ja uueks aastaks põhja laovad. Minult on sel aastal võetud neli-viis vereproovi, uriiniproovi olen rohkem andnud. Võttes arvesse, mis Armstrongi kohta välja tuli, on dopingukontroll kahtlemata vajalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles