Kanepi käis kuulsa Soome kirurgi juures lõikusel

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SCANPIX

Eesti parim naistennisist Kaia Kanepi käis kannakõõluste ravimiseks lõikusel kuulsa Soome arsti dr Sakari Orava juures.

«Tulime just Kaiaga operatsioonisaalist ja kõik läks esialgu väga hästi. Täname kõiki, kes hoidsid pöialt,» teatas Kanepi üldfüüsilise ettevalmistuse treener Kristjan Prüüs Kanepi Facebooki lehekülje vahendusel.

Otsus lõikusele minna sündis pärast konsulteerimist dr Oravaga, teatas Kanepi kodulehekülg täna enne operatsiooni.

Dr Madis Rahu selgitas, et Kanepi kannad on olnud haiged juba pikalt ning eelnenud kolmekuuline ravi ei suutnud tagada tema taastumist. Dr Orava pakkus operatiivset abi ning põhjendas pärast Kanepi kandade läbivaatust, et püsivad kroonilised muutused ja kandluu iseärasused ei lase koormuse puhul kõõlusel täielikult paraneda.

Dr Orava on Soome tunnustatud kirurg, kes on viinud läbi üle 20 000 operatsiooni, tema patsientideks on olnud David Beckham, Haile Gebreselassie, Merlene Ottey, Boris Tadi, Ivo Karlovic, Didier Deschamps, Josep Guardiola jpt.

«Lähen hea meelega operatsioonile, siis on lootust, et kannad saavad terveks. Operatsioon oli alguses valikus kõige viimane variant, proovisime ikka nii ravida, et ei peaks minema,» kommenteeris Kanepi enne operatsiooni. «Kuna mul on luu iseärasus, tundub, et operatsioon on hetkel parim valik. Ma tahaks kannad korda saada ja tennist edasi mängida.»

«Täpne aeg, millal uuesti saan mängida, selgub pärast operatsiooni, hetkel on räägitud kolmekuulisest pausist. Midagi pole teha, selle aja sisse jääb ka Brisbane turniir, mille võitu mul ei õnnestu kaitsta,» lisas Kanepi.

Operatsioonist taastumine võib võtta aega umbes kolm kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles