Andres Sõber kaotusest: meie masinavärk logises igalt poolt

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber meeskonda juhendamas
Andres Sõber meeskonda juhendamas Foto: Margus Ansu

Balti liigas saavutas eile magusa võidu Tallinna Kalev, kes alistas võõral väljakul lisaajal 79:73 Rakvere Tarva. Pärast hooaja algust koosseisus mitu muudatust teinud Tarvas oli pidevalt tagaajaja osas ning meeskonna juhendaja Andres Sõbra sõnul ei õnnestunudki neil oma mängu käima saada.

«Kokkuvõttes võitis parem meeskond. Ei olnud lihtsalt meie päev ning meie masinavärk logises igalt poolt. Tundus, et meeskonnal oli liialt võidukohustus peal,» sõnas Sõber.

Kui Tarvas sai nüüd ühe võidu kõrvale kolmanda kaotuse, siis seni vaid kaotusi tunnistanud Kalev tundis Balti liigas esmakordselt võidurõõmu.

«Eks seni on ka vastased päris tugevad olnud. Kuid loodetavasti õnnestub veel mõni võit teenida ja siis on ka alagrupist edasipääs võimalik,» tõdes kalevlaste juhendaja Kalle Klandorf. «Meie näitajad olid korvialuses heitluses paremad ning võitsime ka lauavõitluse. Need on seni olnud meie peamised probleemid ja seekord suutsime paremini tegutseda.»

Mis puutub Tarvas viimasel ajal tehtud muudatustesse, siis esimest korda jooksis eile nende koosseisus platsile 28-aastane tagamängija Leon Jacob, kes viibis platsil 34 minutit ja viskas üheksa punkti. «Ta tegi normaalse esituse ning tundub, et meil on ikka temasugust meest tarvis,» lisas Sõber.

Pärast Raitis Grafsi lahkumist on Tarva ridades pidanud keskmängija positsiooni täitma Renato Lindmets ja Mihkel Schleicher ning tõenäoliselt pole lähiajal neile abiväge oodata. «Esiteks maksab sellise mehe palkamine raha, kuid tuleb tunnistada, et eks meil jääb korvialune praegu lahjaks. Tahan anda praegustele meestele võimaluse ja arvan, et hetkel meil kedagi lisandumas ei ole,» avaldas Sõber.

Eesti klubidest oli eile Balti liigas veel võistlustules Valga, kes pidi vastu võtma hooaja viienda kaotuse, kui võõrsil jäädi 60:74 alla Lietkabelisele. Valga jätkab B-alagrupis endiselt viimasel ehk kuuendal kohal.

Järjekordse võidu kirjutas turniiritabelisse ka Eesti koondislase Siim-Sander Vene tööandja Prienai, kes alistas koduplatsil 91:64 Sakalai. Vene viibis võitjate ridades platsil 24 minutit ning viskas selle aja jooksul kaheksa punkti ja võttis seitse lauapalli. Prienai juhib C-alagruppi kindlalt täisedu kuue võiduga.

BALTI LIIGA

B-alagrupp

Lietkabelis – Valga Maks ja Moorits 74:60

Lietkabelis: Griskenas 12,

Jogela 11, Andriukaitis 11.

Valga: Järvelainen 19, Grafs 18.

Tabeliseis: 1. Tartu Rock 5 (võitu) / 0 (kaotust), 2. Lietkabelis 3/1, 3. Juventus 2/2, 4. Liepaja 2/2, 5. Jelgava 1/3, 6. Valga 0/5.

C-alagrupp:

Rakvere Tarvas – Tallinna Kalev 73:79

Tarvas: Tamm 16, Lindmets 16, Umbraško 12.

Kalev: Campbell 20, Roos 18, Okoye 17.

Prienai – Sakalai 91: 64

Prienai: Kadziulis 17, Vene 8+7 lp.

Sakalai: Dambrauskas 12.

Tabeliseis: 1. Prienai 6/0, 2. Sakalai 2/2, 3. Barons kvartals 2/2, 4. Nevežis 1/2, 5. Rakvere Tarvas 1/3, 6. Tallinna Kalev 1/4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles