Kahevõistluse koondis alustab tiitlivõistluste hooaega

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahevõistlejad tänasel pressikonverentsil.
Kahevõistlejad tänasel pressikonverentsil. Foto: Eesti Suusaliit

Eeloleval pühapäeval sõidavad Eesti kahevõistlejad Soome laagrisse. Ees on maailma karikavõistluste avaetapp Lillehammeris ja seejärel üha kaalukamad võistlused. Esimese võistluse teevad koondislased 17. novembril Rovaniemis.

«Põhivõistluseks koondislastele on juunioride  maailmameistrivõistlused Liberecis ja täiskasvanute maailmameistrivõistlused Val di Fiemmes,» sõnas suusaliidu kahevõistluse ja suusahüpete ala juhataja Roomet Pikkor. «Mõlemal tiitlivõistlusel loodame kaasa teha kogu programmi, osaledes kõigil individuaaldistantsidel ja meeskonnavõistluses. Loodame, et noor koondis suudab hooaja jooksul pakkuda positiivseid üllatusi ja seda just tiitlivõistlustel.»

Kahevõistluse koondise peatreeneri Tambet Pikkori sõnul on senine ettevalmistusperiood kulgenud plaanipäraselt. Suvistel etappidel tulid kolm sportlast esmakordselt MK-punktidele, mis andis kõvasti enesekindlust juurde. «Kõik, mida oluliseks pidasime, on tehtud. Loodetavasti veendume eeloleval talvel, et poisid on jõudsalt arenenud ning suudavad kahevõistluse tippkonkurentsis kaasa rääkida,» lausus Tambet Pikkor. «Koondise kahe noorema liikme, Han-Hendrik Piho ja Kristjan Ilvese põhivõistluseks on jaanuari lõpus Liberecis toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused. Kail Piho ja Karl August Tiirmaa tippvorm on sihitud veebruari lõpus Val di Fiemmes toimuvateks maailmameistrivõistlusteks»

Kahevõistluse koondis teeb oma hooaja avastardi 17. novembril traditsioonilisel esimese lume võistlusel Rovaniemis. Maailma karikavõistluste esimesel etapil Lillehammeris 24.-25. novembril on stardis Kail Piho ja Han-Hendrik Piho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles