Kuusmaa: meie vabaviskeprotsent tegi mind kurvaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa
Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa Foto: Margus Ansu

Eile kohtusid korvpalli Eesti meistrivõistlustel valitsev meister Kalev/Cramo ning uustulnuk KK HITO. Kalev pani jõuvahekorrad paika juba esimesel poolajal, võites mängu suurelt 104:58.

Kohtumise alguses ei saanud kumbki meeskond end käima. Seejärel tegi HITO algust, minnes juhtima. Pärast seda avas ka Kalev oma punktiarve ning kuni esimese veerandi keskpaigani mängiti kui võrdne võrdsega. Siis panid kalevlased aga järgmise käigu sisse, tehes 23:2 vahespurdi ja olles veerandaja lõppedes juba ees 33:12. Teisel kümnendil jätkas Kalev lustimist ning vahe püsis ning riietusruumi puhkama mindi kodumeeskonda 51:27 eduseisul.

«Komplekteerituse vahe on suur. Mängijad said tänase kohtumisega tunde, kuidas tipus mängitakse,» rääkis KK HITO peatreener Priit Sternhof basket.ee-le.

Kalevi peatreener Aivar Kuusmaa kiitis vastaseid: «Nad mängisid südilt ning võitlesid hingega, mida eriti hästi näitab esimese poolaja lauavõitlus. Seal on päris mitu huvitavat mängumeest. Oma mehed täitsid asju nagu me tahtsime. Kahjuks tegi meie vabaviskeprotsent mind kurvaks. Selle mänguga kasvatasime enesekindlust tulevateks mängudeks.»

Teisel poolajal jätkus mäng vana rada pidi edasi. Kalevlased pakkusid pealtvaatajatele ilusaid korve ning ka HITO mängijad pakkusid oma poolehoidjatele ilusaid korve. Kohtumise lõppedes oli Kalev/Cramo üleolek ilmne, seisuks 104:58.

Kohtumise resultatiivseim oli Gary Wilkinson 22 punktiga. Talle järgnes rohkelt jõulisi pealtpanekuid pakkunud Frank Elegar 21 punkti ja 10 lauapalliga. Toomas Raadik ja Tyshawn Abbott lisasid mõlemad 13, Gert Dorbek 12 ja Bamba Fall 11 silma.

KK HITO suurimad korvikütid olid Siim Laur ja Sander Saare vastavalt 15 ja 12 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles