Hävitustöö kuumas hallis ja purunenud arvuti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Selveri mängijad Martti Juhkami (vasakul) ja Argo Meresaar (paremal) üritavad päästa vastaste ründelööki. Üritust vaatavad pealt Martti Keel (nr 3) ja Timo Tammemaa. Pärast kohtumist tunnistas Selveri juhendaja Avo Keel, et meeskond pidanuks näitama rohkem sportlikku viha.
Tallinna Selveri mängijad Martti Juhkami (vasakul) ja Argo Meresaar (paremal) üritavad päästa vastaste ründelööki. Üritust vaatavad pealt Martti Keel (nr 3) ja Timo Tammemaa. Pärast kohtumist tunnistas Selveri juhendaja Avo Keel, et meeskond pidanuks näitama rohkem sportlikku viha. Foto: Liis Treimann

«Esimene suur võit,» rõõmustati Sastamala VaLePa koduhallis, kui võrkpalli CEV Cupi avaringi korduskohtumises alistasid võõrustajad Tallinna Selveri ja pääsesid teise ringi.

Eelmisel nädalal Tallinnas publikule tõelise elamuse pakkunud ja 3:2 valitseva Soome meistri VaLePa alistanud Selver kaotas eile kindlalt 0:3 ja seejärel ka kuldse geimi 10:15.

«Käisime Soomes tutvustamas negatiivses mõttes Eesti võrkpalli. Kahe mängu tasemevahe on nii suur. Ma ei tea, kas mehed ei taastunud ära või milles oli asi. Väljakul oli täiesti teine meeskond,» olid Selveri peatreeneri Avo Keele esimesed sõnad pärast meeskonna kindlat kaotust.

Tänavu kevadel avatud moodsas, kõrge laega ja umbes 1200 pealtvaatajat mahutavas VeXve Areenal alles kolmanda kohtumise pidanud Sastamala tiim sai kohe esimeses geimis publiku hääleka kaasaelamise toel hoo hästi sisse. Nii pommitasid võõrustajad sama väsimatult, nagu tribüünidel ja platsi ääres elasid neile kaasa tantsutüdrukud ja fännid. Esimese geimi võitis VaLePa 25:18, teise 25:17 ja kolmanda 25:14.

«Mõni mees liikus soojenduse ajal meil kaks korda kiiremini kui mängu ajal. Tundub, nagu oleks juuste all olnud mingi blokk peal,» pahandas Keel. «Meie poolt oli täiesti hambutu sooritus. Meie miinimumi ja maksimumi vahe on ilmatuma suur. Selline asi ei muutu enne, kui iga mees hakkab treeningul individuaalselt mõtlema.»

Mida mäng edasi, seda kindlamalt võõrustajad ennast tundsid ja sellevõrra muutusid ebakindlamaks eestlased. VaLePa hea hoog jätkus ka kuldses geimis, mille alguses saadi publikult ergutav süst, sellele järgnes ilus esimene punkt ja sealt liiguti juba täiskäigul (mõnel puhul suutis Selver näidata küll elavnemise märke) eurosarja teise ringi suunas. Kuldse geimi 15:10 võidu järel võidi VeXve Areenal pidu püsti panna.

Samas ei olnud uues hallis veel välja selgitatud ajakirjanike töölaudade jaoks kõige turvalisemaid istekohti ja nii lõpetas siinkirjutaja arvuti koostöö juba meeskondade soojenduse ajal, kui leidis aset kontakt arvuti ja kiire hooga lennanud palli vahel.

Kohtumise käigus oli eelkõige teravust ja kiirust näha VaLePa meeskonna esituses ning 2007. aasta Euroopa meistrivõistlustel neljanda koha saanud Soome valitsev meister näitas, et eelmisel nädalal saadud kaotusest olid tehtud õiged järeldused. Viimastel hooaegadel põhjanaabrite meistrivõistlustel aina paremas hoos olev tiim pani oma head omadused hästi maksma.

«Kõik olid mänguks valmis. Väga raske on midagi tarka matši kohta rääkida. Mingi põhimõtteline asi on valesti. Tundub, et taktika osas on vaja üht-teist selgeks rääkida,» märkis Argo Meresaar. «Meil ei olnud sel korral nurkades sellist pidu nagu eelmisel korral. Ka pallid tulid rohkem blokist tagasi. Vastased oli eelmisest matšist omad korrektiivid teinud.»

CEV Cupilt väljalangemine ei tähenda siiski, et eurohooaeg oleks Selverile lõppenud. Nüüd jätkab mullu üle pika aja Eesti meistri tiitlita jäänud Tallinna klubi mängudega Challenge Cupil. Seal tuleb eestlastel nüüd vastamisi minna itaallaste Copra Elior Piacenza ja türklaste Istanbuli BBSK vahelise duelli võitjaga. Seejuures on avaldatud arvamust, et eeldatav vastane Piacenza on isegi tugevam kui tiim, kes oleks Selverile vastu tulnud CEV Cupi teises ringis.

«See ei ole maailma lõpp, et kaotasime – vastu oleks nagunii tulnud Itaalia tiim. Samas, kui nii edasi mängime, siis võib meil tekkida probleeme,» lisas Meresaar.

«Mõõgavõitlus kestnuks viis minutit»

Võrreldes eelnevate aastatega ajab Tallinna Selveri võrkpallimeeskond tänavu läbi leegionärideta ja mõne kogenuma mehe kõrval on tiimis palju nooremaid pallureid, kelle vanus jääb umbes 20 eluaasta piirile.

Siiski ei soovinud Eesti klubi juhendaja Avo Keel pugeda selle tõsiasja taha, et noortel meestel pole eurosarjas mängimiseks veel piisavalt kogemusi.

«Mõni noor mees võidab 20-aastaselt olümpiakulla! Tegemist on ikka juba täisjõus meestega,» tõdes Keel. «Liiga palju on sellist põhjendust, et miks ma ei saa. Pigem võiks selle asemel olla, et kuidas ma saan.»

Selveri juhendajal oli etteheiteid meeskonna võitlusvaimule. «Terve sportlik viha on ju spordis lubatud. Kui kunagi peeti mõõgavõitlust, siis väljakul kakeldakse palliga. Kui täna oleks mõõgad käes olnud, siis oleks asi viie minutiga läbi olnud,» võttis Keel kaotatud mängu tabavalt kokku. «Situatsiooni kiire muutuse korral oli kohanemine null. Täna (eile) liikus mängijatel mõte aeglaselt.» PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles