Rakvere Tarvas saadab ameeriklase koju

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leon Jacob (palliga).
Leon Jacob (palliga). Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere Tarva ameeriklasest leegionäri Leon Jacobi Eesti-visiit jääb lühikeseks. Juba homme istub ameeriklasest tagamees Tallinnas lennukile ja sõidab koju. Tarva peatreener Andres Sõber otsustas, et ei vaja sellist meest oma meeskonda.

«Mängida ta oskab, aga siin olles lõi tal välja põlvevigastus,» selgitas Sõber. «Reedeses mängus vajus ta ju seepärast lõpus täiesti ära.» Sõbra arvates püüdis Jacob alguses traumat varjata, kuid see ei õnnestunud ning nii jõuti lepingu lõpetamises kokkuleppele.

Esialgu jätkab Tarvas kahe lätlasest leegionäriga, ent Sõbra sõnul vaadatakse mängijate turul ringi ja kellegi lisandumine pole sugugi võimatu. «Pikemas perspektiivis võiks üks mees tagaliini tulla ja hiljem ka keegi korvi alla,» leidis ta.

Samal ajal kui Sõber andis oma palluritele vaba nädalavahetuse, rassisid mitmed Eesti klubid palliplatsil. Neist kõige väärtuslikuma võidu sai Pärnu, kes alustas Balti liigas Baltai 68:55. Pärnakatele oli see esimene võit Balti liigas. Rain Raadik, kogus 24 punkti ja 14 lauapalli.

Laupäeval alistas Kalev/Cramo Baltai 90:74. Seejuures oldi poolajavileks taga 40:44. Teisel poolajal kalevlaste mäng paranes. Gary Wilkins viskas parimana 20 punkti. Gert Dorbek lisas 16 ja Tanel Sokk 15 silma.

TTÜ kaotas Ventspilsile 54:67. Andrew Arnold panustas TTÜ kontosse 22 punkti. Erik Keedus lisas 12 punkti ja 11 lauapalli.  Rapla jäi 63:106 alla Šiauliaile. Ainsa Rapla mängijana jõudis kahekohalise arvu punktideni Raido Ringmets, kelle arvele kanti 12 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles