Viikmäe lõpetas karjääri väravaga, ees ootab lahkumismäng koondises

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Viikmäe pärast viimast matši publikut tänamas.
Kristen Viikmäe pärast viimast matši publikut tänamas. Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusega jõudis lõpule ka Eesti jalgpalli ühe legendaarsema ründaja Kristen Viikmäe karjäär. 114 korda Eesti koondist esindanud ja 15 väravat löönud (sama palju tabamusi on sinisärkide ridades näiteks kirjas ka Konstantin Vassiljevil) Nõmme Kalju ründaja lõpetas karjääri väravaga ja karika pea kohale tõstmisega.

Profikarjääri viimase kohtumise pidanud 33-aastane Viikmäe lõi laupäeval Tartu Tammeka võrku värava kohtumise 53. minutil, kaks minutit hiljem sai ta juba istuda vahetusmängijate pingile ja vaadata, kuidas tema meeskonnakaaslased vormistasid 5:1 võidu.

Nüüd, kui Viikmäe karjäär on lõppenud, seisab tal ees veel üks kohtumine. Eestis on saanud traditsiooniks, et kõigile rahvusesinduses üle saja kohtumise pidanud meestele korraldatakse koondisesärgis lahkumismäng. Sada koondisemängu sai Viikmäe kokku juba 27 aasta ja 109 päeva vanuselt. Nooremana on selle ümmarguse tähiseni jõudnud vaid Saksamaa koondise ründaja Lukas Podolski.

Seni on Eestis lahkumismäng peetud Martin Reimi, Marko Kristali, Mart Poomi ja Indrek Zelinski auks. Seejuures Reimi lahkumismängus Ekvatoriaal-Guinea vastu sahistas Viikmä­e ka värava­võrku.

«Viikmäe võimalik lahkumismäng oli meil teemaks pärast seda, kui ta teatas oma karjääri lõpetamisest. Isekeskis oleme sellest rääkinud, kuid Viikmäega ei ole sel teemal veel suhelnud. Juuni algusesse on koondisel planeeritud kolm sõpruskohtumist. Neist esimene kodumäng saab tõenäoliselt olema Viikmäe lahkumismäng,» avaldas Eesti Jalgpalli Liidu infojuht Mihkel Uiboleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles