Tartu Rock püüab murda eurosarja kaotuste seeriat

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe
Gert Kullamäe Foto: Sille Annuk

Neli aastat on möödas sellest, kui Tartu Rock sai võõrsil jagu Samarast, pärast seda pole tartlased eurosarjas võõral väljakul võidurõõmu tunda saanud. Täna on neil võimalik see pikk ja kurb seeria lõpetada, kui EuroChallenge’i sarjas kohtutakse võõrsil Ukraina meistriliiga liidri Južnõi Himikuga.

Rocki peatreener Gert Kullamäe teab, et ülesanne on keerukas. «Himikul on head välismaalased ja Jugoslaavia koolkonna treener,» märkis ta. «Nad tegutsevad väga meeskondlikult, ent suudavad ka individuaalselt olukordi lahendada. Meil tekib nende vastu võimalus vaid, siis kui suudame vältida vigu, mida tegime Balti liigas Juventusele kaotades.»

Himik on Ukraina liigas kogunud kaheksa võitu ja kaks kaotust. Eestlaste jaoks on selle Himki tuntuim liige suvel Montenegro koondise särgis Eesti koondist kimbutanud tagamees Suad Sehovic. Snaipri rolli täidab ta ka Ukrainas, olles keskmiselt 12,2 punktiga mängust oma klubi teine mees. Vaid pisut rohkem on visanud Kanada passiga tagamees Joseph Devoe.

Lisaks moodustavad Himki löögirusika serblasest jõuline äär Sava Lesic, NBA klubide vaateväljas olnud tsenter Vernon Goodridge ning neli aastat tagasi pool hooaega Žalgirises pallinud Willie Diene. Kullamäe sõnul tuleb selle koosluse alistamiseks mängida oma maksimaalsel tasemel.

«Esimene kohtumine on tähtis – sellest sõltub me edasine tegutsemine. Motivatsioon on gatahes väga kõrge,» kinnitas Kullamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles