Tänavune Tour de France'i võitja: olin Belgia õllest sõltuvuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Wiggins
Bradley Wiggins Foto: SCANPIX

Tänavu Tour de France’i võitnud ning Londoni olümpial eraldistardis kuldmedali saanud briti rattur Bradley Wiggins tunnistab enda autobiograafias, et oli vahepeal Belgia õllest sõltuvuses.

Wigginsi sõnul hakkas ta alkoholi tarbima 20. eluaastates. Pärast 2004. aasta Ateena olümpiat, kus ta võitis kolm medalit, igavles ta üksinda kodus, samal ajal kui abikaasa Cath käis tööl. Igavuse peletamiseks alustas Wiggins uue hobiga – tema kinnisideeks sai Belgia õlu ning ta soetas endale kõik 365 olemasolevat sorti.

Peatselt avaldatavas autobiograafias tunnistab ta, et käis pidevalt Brüsselis ja ladus auto õlut täis. Ta istus kodus, imetles oma kollektsiooni ning asus siis seda hävitama, niimoodi sai ta hoo sisse ja jätkas õllejoomist õhtul pubis, tihti jõi ta päevas koguni 12 pinti. «Mul oli lihtsalt räigelt igav ja ma ei teadnud, mida teha,» rääkis ta intervjuus The Guardianile.

Joomaperiood kestis üheksa kuud ning selle ajaga võttis rattur ka korralikult juurde. «Läksin päris suureks, kaalusin ilmselt kuskil 83 kilogrammi,» avaldas Wiggins, kes tänavu Touri võites kaalus 69 kg.

Wigginsi sõnul loobus ta alkoholist suuresti tänu lapsesünnile. «Me saime lapse, mõistsin, et pean end kokku võtma ja hakkama raha teenima,» nentis 32-aastane Wiggins.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles