Snuukrikuningas Ronnie O'Sullivan on lähedal karjääri lõpetamisele

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukri maailmameister Ronnie O'Sullivan teatas, et loobub kõigist selle hooaja järelejäänud turniiridest ega kaitse ka aprillis MM-tiitlit.

Pärast seda, kui O'Sullivan mais neljandat korda maailmameistriks krooniti, on isikupärase stiiliga palju poolehoidjaid võitnud britt pidanud kuuekuulise võistluspausi. Värske otsus annab veelgi hoogu juttudele, et 36-aastane britt on otsustanud oma karjäärile joone alla tõmmata.

«Snuuker on mu elus tähtsaim asi, mu elu armastus. Ma ei ole iial millegi muuga emotsionaalselt sedavõrd seotud olnud – mitte ühegi inimesega, mitte ühegi esemega, mitte millegagi,» sõnas O’Sullivan ise eile õhtul linastunud telesaates «Ronnie O’Sullivan: spordi elulood».

Oma karjääri, kuhu säravaimate saavutustena mahuvad neli Suurbritannia ja neli maailmameistritiitlit, ei pidanud O’Sullivan ise märkimisväärseks. «Mulle endale tundub, et olen lihtsalt nende aastate jooksul omadega hakkama saanud – muud midagi. Hea küll, ma olen olnud edukas – kõik olulised saavutused on käes, olen tulnud maailmameistriks, võitnud siin ja seal, maailmameistritiitlit korranudki, kuid mis siis,» sõnas ta.

Maikuus saavutatud viimast tiitlit nimetas O’Sullivan viimaseks peatükiks. «Tegin, mida pidin tegema. Mul pole vaja endale enam mitte midagi tõestada. Mida rohkem minus kaheldakse, seda suurem sisemine vajadus mul on naasta ja näidata, et kõik eksivad. Kuid ma ei taha seda enam teha. Kõik on saavutatud. Peatükk on läbi.»

O’Sullivani mänedžeri Django Fungi sõnul soovib tema hoolealune hetkel snuukrist eemal viibida. «Ta tahab pereeluga toime tulla ja näha, kas tema elu võiks ilma snuukrita parem olla. Aga see on ju Ronnie, tema puhul ei või iial teada,» lausus Fung. «Äkki otsustab ta kuue kuu pärast, et on sajaprotsendiliselt valmis ja me näeme jälle parimas hoos Ronnie O’Sullivani.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles