Robot mängis Abu Dhabis Vettelile vingerpussi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vetteli Red Bull Abu Dhabi etapil.
Sebastian Vetteli Red Bull Abu Dhabi etapil. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskond on suutnud viimaks välja selgitada, mis põhjusel Sebastian Vetteli autol Abu Dhabi etapi kvalifikatsiooni lõpus kütus otsa sai. Süüdlaseks osutus robot.

Võistluse järel Vetteli autot uurides ei avastanud Red Bulli ja mootoritootja Renault’ mehaanikud mitte midagi ebatavalist – ei mootoris ega kütusesüsteemis polnud ainsatki mehaanilist probleemi, samuti ei võtnud Vetteli auto viimasel ringil arvutustest rohkem bensiini. «Kontrollisime kõiki arve ja iga viimane kui number ütleb, et kütust oleks pidanud jätkuma,» nentis Renault’ poolel rajaäärsete operatsioonide eest vastutav Remi Taffin.

Seega langes ainus kahtlus tankimissüsteemile, mida nimetatakse meeskonnasiseselt lihtsalt robotiks. Red Bull saatis «roboti» tootjafirmasse kontrolli ja parandusse ning esialgu ei kavatseta hooaja kahel viimasel etapil mingeid taktikalisi muudatusi tegema hakata.

Vettel, kelle ajasõidu tulemus reeglite kohaselt tühistati, pidi startima boksiteelt, kuid kihutas end välja kolmandale kohale ning hoiab jätkuvalt MM-sarja üldtabelis liidrikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles