Šmigun-Vähi: ma ei lase endale pähe istuda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi
Kristina Šmigun-Vähi Foto: Liis Treimann

EOK asepresidendiks valitud Kristina Šmigun-Vähi rääkis, et Neinar Selil polnud sugugi lihtne saada temalt nõusolekut kandideerida asepresidendiks.

«Alguses vastasin eitavalt, ent siis helistas Mart Siimann ja veenis mu ära. Uurisin siis lähemalt, mida see ametikoht tähendab,» rääkis ta.

Eesti läbi aegade parim naissportlane märkis, et talle anti lubadus: spordiasjadega tegelemise kõrvalt jääb tal piisavalt aega ka oma perekonna jaoks. Vastasel korral poleks kahe lapse ema asjaga üldse nõustunudki. Samas lubas ta olla maskuliinses seltskonnas tugev ning peamiselt meestest koosnevat EOK juhtkonda ohjeldada.

«Ma ei lase endale pähe istuda,» kinnitas ta naerdes.

Seli sõnul oli Šmigun-Vähi saamine oma meeskonda üks tema eesmärke. Seepärast esitaski Seli juhitav Olümpiaakadeemia endise suusataja kandidatuuri.

«Esialgu saime kokkuleppele täitevkomiteesse tulekus, hiljem asepresidendi kohas,» rääkis ta.

Värske president kinnitas, et asepresidentide ja täitevkomitee liikmete kohad pole palgalised, vaid põhinevad ühiskondlikel alustel. Samuti lükkas ta ümber kuuldused, nagu oleks peasekretäri koht juba Marek Kaletale lubatud.

«Ma ei tea, kas ta üldse konkursil osaleb,» märkis Seli. «Soovin teha põhjaliku valiku, seepärast ei usu, et uus peasekretär saab paika enne aasta lõppu. Seniks palun jätkata selles ametis Toomas Tõnisel.»

Seli lisas, et EOK sekretariaadis tulevad kindlasti mõningad muudatused, ent lähemalt on nendest veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles