Vahetusmehed tõid koondisele rekordilise võidu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Luts (vasakul) palli pärast võitlemas Oman's Hosni Obaidiga.
Siim Luts (vasakul) palli pärast võitlemas Oman's Hosni Obaidiga. Foto: SCANPIX

Eile 2:1 Omaani alistanud Eesti jalgpallikoondise jaoks oli see tänavu viies võit ning viimati suudeti vastaseid rohkem üle mängida koguni kümme aastat tagasi.

Viimastel aastatel on eestlaste saagiks enamasti jäänud kolm-neli võitu ühe kalendriaasta kohta, kuid tänavu on juba viiel korral (El Salvador, Leedu, Poola, Andorra ja Omaan) suudetud vastasele tuul alla teha. Viimati suutis meie rahvusesindus üle nelja võidu teenida 2002. aastal, kui palliplatsil alistati kuus vastast (Saudi Araabia, Venemaa, San Marino, Moldova, Uus-Meremaa ja Island).

Samas ei tulnud eilne edu sugugi lihtsalt ning Maskatis peetud kohtumises jäädi juba 17. minutil tagaajaja rolli ja vastaste väravavõrku suudeti sahistada alles viimastel hetkedel tänu vahetusmeeste heale panusele.

Kohtumise lõpus andis Eesti koondise rünnakutele uue käigu alles 82. minutil platsile pääsenud keskkaitsja Taavi Rähn, kelle hea peamäng valmistas vastastele kõvasti peavalu. Esmalt lõi Henri Anier viigivärava Rähni söödu järel ning teise tabamuse eel pidas keskkaitsja samuti karistusalas agaralt õhuvõitlust ning seejärel pääses peaga löögile Gert Kams. «Väravad tulid selgelt tänu Rähni võimsale peamängule. Ta mängis kümme minutit ja aitas lüüa kaks väravat,» kiitis Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli kaitsjat.

Koondisedebüüdi tegi eile sinisärkide ridades viis meest ning nüüd on üks A-maavõistlus kirjas Stanislav Pedõkil, Ken Kallastel, Karl Möölil, Andre Frolovil ja Ilja Antonovil. Rüütli sõnul andis eilne kohtumine tema jaoks hea pildi uutest mängijatest ning tulevikus on juba rohkem mehi, kelle seast koondisematšideks pallureid valida.

Samas oli eilne kohtumine eestlastele ka paras katsumus, kuna kohtumine peeti päevasel ajal, kui õhutemperatuur oli mängupaigas enam kui 30 kraadi.  «Au ja kiitus meestele, kes suutsid sellise erakorralise pingutuse vastu pidada. Meestel oli väljakul krampe ja kõike. 10–15 minuti järel ahmis osa mehi juba õhku,» rääkis Rüütli.

Sõpruskohtumine

Omaan – Eesti 1:2

Väravad: 17. Abdul Aziz Al Miqbali – 85. Henri Anier, 88. Gert Kams.

Hoiatus: 23. Tihhon Šišov.

Eesti koosseis: Artur Kotenko (76. Stanislav Pedõk), Tihhon Šišov, Alo Bärengrub, Igor Morozov, Ken Kallaste, Sergei Mošnikov (64. Henri Anier), Ilja Antonov (57. Eino Puri), Martin Vunk (82. Taavi Rähn), Siim Luts, Karl Mööl (46. Gert Kams), Ats Purje (74. Andre Frolov).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles