Mike Tyson vormib endisest kriketitähest profipoksijat

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson.
Mike Tyson. Foto: SCANPIX

Mike Tyson on asunud abistama Inglismaa kriketikoondise endist kaptenit Freddie Flintoffi, kes püüab läbi lüüa profipoksijana.

Flintoff oli sunnitud aasta eest vigastuse tõttu karjääri lõpetama, kuid treenib viimased kuud eksmaailmameistri Barry McGuigani juhendamisel, et teha 30. novembril debüüt poksiringis. 34-aastase Flintoffi esimene vastane pole veel teada, kuid viimaste kuude jooksul halastamatus treeningrežiimis elanud Flintoff ootab matši elevusega. 46-aastane Tyson käis talle eeskätt vaimset nõu andmas.

«Tysoniga kohtumine oli imeline, sest tegu on ühe mu lapsepõlvekangelasega,» sõnas Flintoff Telegraphile. «Ta rääkis palju oma kunagistest matšieelsetest tunnetest ja tuli välja, et need kattuvad minu omadega, mis andis mulle palju jõudu juurde.»

Litsentse jagav Briti poksinõukogu on Flintoffi vormil pidevalt silma peal hoidnud, kuid promootori Frank Maloney meelest ei tohiks mees mingil juhul ringi pääseda. «Häbilugu, et ta litsentsi sai. Ütlesin nõukogu juhile Charles Gilesile, et ta tuleks sellise teo eest lahti lasta,» kurjustas Maloney. «Flintoffil pole ju mitte mingit kogemust, kuidas saab siis talle litsentsi anda. See kahjustab meie spordiala head nime. Ei maksa üllatuda, kui mõni raskekaallane talle esimest korda vastu lõugu annab.»

Flintoff pole esimene profisportlane, kes varasema ala poksijakarjääri vastu vahetanud. 2002. aastal tegi poksijadebüüdi endine Sheffield Unitedi jalgpallur Curtis Woodhouse, kes on oma 20 profimatšist võitnud 16.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles