Mart Poom hakkab suunama noorte tähelepanu keskkonnahoiule

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom.
Mart Poom. Foto: Toomas Huik

Eesti läbi aegade edukaim jalgpallur Mart Poom teeb kaasa Loodussõbraliku kooli kampaanias, mille eesmärk on suurendada laste keskkonnaalaseid teadmisi ja huvi spordi vastu.

Tegemist on Eesti Pandipakendi ettevõtmisega, kus lisaks Poomile osalevad olümpiavõitja Gerd Kanter ja kergejõustiklane Grit Šadeiko.

Kampaanias saavad osaleda kõik Eesti üldhariduskoolid võisteldes omavahel pandimärgiga varustatud plastpudelite ja plekkpurkide kogumises. Kaks kõige rohkem pakendeid kogunud kooli võidavad unikaalse spordipäeva koos Poomi, Kanteri ja Šadeikoga.

«Iga kampaaniaga liitunud kool saab kogutud pandipakendite tagatisraha täies mahus endale. Ainus tingimus on, et seda kasutataks koolile sporditarvete ostmiseks. Koolist kampaania käigus taarapunkti ei saa, küll aga anname vahendid ja igakülgset abi pakendite kogumiseks. Kõik transpordi- ja muud kogumisega seotud kulud kannab Eesti Pandipakend,» ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal.

Kampaania kestel tehakse regulaarseid kokkuvõtteid ning koostatakse edetabel koolidest, kus on kõige rohkem pakendeid kogutud nii kokku kui õpilase kohta. Kui kampaania peaauhinnaks on uutmoodi spordipäev, siis viis kuud vältava kampaania vaheauhinnaks on jaanuaris viite kõige rohkem pakendeid kogunud kooli külastav
AHHAA teadusteater.

«Soovime, et lapsed ka väljaspool Tallinna ja Tartut saaksid osa põnevatest algatustest ja tegemistest. Selleks oleme kampaaniasse kaasanud AHHAA teadusteatri, mis sõidab usinamatesse koolidesse ja näitab, kui põnev on teadusmaailm,» ütles Raal.

Loodussõbraliku kooli kampaaniaga on oodatud liituma kõik Eesti üldhariduskoolid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles