Romanenkov täitis Austrias MM-normi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Romanenkov
Viktor Romanenkov Foto: Mihkel Maripuu

Kevadest Anna Levandi käe all harjutanud Viktor Romanenkov näitas Austrias Grazis peetud rahvusvahelisel võistlusel, et on teinud arenguhüppe.

Lühikava järel 9. kohal paiknenud 19-aastane Romanenkov tegi elu parima vabakava ning tõusis kokkuvõttes kuuendaks. Vabakava eest sai ta kohtunikelt hindeks 120,25 punkti, tema senine tipptulemus oli mullu Tallinnas teenitud 108,56 punkti. Kahe kava kokkuvõttes kogus Romanenkov 177,64 punkti, varasem rekord oli 162,19 punkti.

«Muidugi jään väga rahule,» muheles Romanenkov, keda Austrias saatis teda varem juhendanud ema Olga Romanenkova. «Vabakava uisutasin täiesti puhtalt, kahju on ainult sellest, et lühikava ei tulnud välja niimoodi, nagu oleksin tahtnud.»

Vabakava punktisumma juures on aga olulisim see, et tehnika eest teenis Romanenkov 65,73 punkti ning täitis sellega ka MMi normi, milleks oli 65. «Kui ma neid numbreid ekraanil nägin, olin väga õnnelik,» tunnistas ta. «See oli suur eesmärk ja sain selle täidetud.»

Lühikavas on MMi norm 35 punkti, Romanenkov kukkus Grazis sammude kombinatsioonil ega teinud ära 3-3 kaskaadi ning sai tehnika eest 31,13 punkti. «Kui järgmine kord kava puhtalt ära teen, võin saada ka rohkem kui 35,» arvas Romanenkov, kelle jaoks Grazi võistlus oli tänavuse hooaja esimene jõuproov täiskasvanute seas. «Praegu on juba vaja hüpata 3,5-kordseid axel’eid, ilma selliseid punkte ei saa. Mina sooritasin selle lühikavas korra ja vabakavas kahel korral.»

Romanenkov avaldas, et tunneb, et on Levandi käe all astunud arengus sammu edasi. «Praegu on juba teine tase, kava on raskem ja elemendid on keerulisemad, niimoodi kasvavad ka punktisummad,» nentis ta. «Kõik on nii palju parem ja ma saan ise aru, et ma ei seisa enam sama koha peal, vaid arenen kogu aeg edasi.»

Järgmisena võistleb Romanenkov detsembri alguses Saksamaal, kus loodab täita ka lühikava MM-normi, EMi normatiivid on tal juba ületatud.

Grazis võidutses meeste üksiksõidus sakslane Peter Liebers, kes kogus 205,81 punkti.

Naiste üksiksõidus oli Gerli Liinamäe viies, kuid jäi oma isiklikele tipptulemustele alla. Lühikava järel 10. kohal olnud Liinamäe teenis vabakava eest 84,00 punkti (isiklik rekord 90,47) ja kokkuvõttes 124,82 punkti (rekord 140,30). Võitis Jenna McCorkell Suurbritanniast, kogudes 161,10 punkti.

Reede hilisõhtul lõppenud jäätantsus sai Eesti paar Irina Štork – Taavi Rand 6. koha. Vabatantsu eest saadi 66,31 punkti (rekord 79,17) ja kokku 108,93 punkti (rekord 126,51). Võitis USA paar Lynn Kriengkrairut – Logan Giulietti-Smith 139,70 punktiga.

Moskvas peetud GP-etapil võitis meeste üksiksõidu Kanada esindaja Patrick Chan 262,35 punktiga, naiste seas võidutses 177,19 punktiga soomlanna Kiira Korpi. Paarissõidus said 207,53 punktiga esikoha venelased Tatjana Volosožar ja Maksim Trankov ning jäätantsus triumfeerisid kanadalased Tessa Virtue ja Scott Moir 173,99 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles