2020. aasta jalgpalli EMi võib korraga läbi viia 12 riiki

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini.
UEFA president Michel Platini. Foto: SCANPIX

Sakslasest Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA täitevkomitee liige The Zwanziger rääkis ajalehele Bild, et UEFA president Michel Platini toetab endiselt tugevalt ideed, mille kohaselt võõrustaks 2020. aasta jalgpalli EMi koguni 12 riiki.

«Platini on mulle sellest plaanist rääkinud. Siiski peab täitevkomitee selle veel kinnitama,» sõnas Zwanziger.

Sakslase sõnul võõrustaks EMi sellise plaani kohaselt 12 riiki ning võõrustajad pannakse paika vastavalt UEFA edetabelile ning loomulikult peetakse matšid riikides, kes ka ise suurturniiril osalevad. Zwanzigeri sõnul peaks Saksamaa sellisel juhul oma finaalturniiri kohtumised Berliinis.

Platini tutvustas ideed esmalt pärast tänavust EMi ning andis siis teada, et ta ootab ettepaneku osas tagasisidet. «Kui idee pakub huvi, siis laskume ka detailidesse, kuidas korraldada EMi korraga paljudes Euroopa linnades. Esialgu käib plaan vaid 2020. aasta kohta,» on Platini öelnud.

Platini soovib muudatust sisse viia, kuna tema arvates on ühe riigi või kahe riigi jaoks sellise suurturniiri korraldamine liialt kulukas. 2016. aasta EMi võõrustab Prantsusmaa üksinda, kuigi juba siis pääseb finaalturniirile 24 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles