Djokovic lõpetas erilise hooaja valitsejana

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: SCANPIX

Jaanuaris alistas Novak Djokovic pea kuus tundi kestnud ülipõnevas Austraalia lahtiste meistrivõistluste finaalis Rafael Nadali, võites järjest kolmanda suure slämmi turniiri. Serblane jõudis väga lähedale ka neljandale järjestikusele võidule, kuid pidi Prantsusmaa lahtiste finaalis siiski Nadali paremust tunnistama. Esmaspäeva hilisõhtul võidutses ta ATP finaalturniiril ning lõpetab teist aastat järjest hooaja maailma esireketina.

Juba pelgalt nende faktide põhjal on selge, et Djokovicil on seljataga imeline hooaeg, samas saab seda öelda ka Roger Federeri ja Andy Murray kohta.

Federer tõusis 31-aastaselt taas maailma esireketiks ja võidutses Wimbledonis, olles nüüd võitnud koguni 17 suure slämmi turniiri. Murray aga triumfeeris kodupubliku ees Londoni olümpial ning võitis seejärel US Openil ihaldatud esimese suure slämmi turniiri.

Lõppenud hooaeg oli viimaste aastate valguses seetõttu üsna eriline, et üle pika aja oli kõikidel suure slämmi turniiridel erinev võitja ning võidurõõmu said maitsta kõik maailma edetabeli esineliku mehed.

Sobilikult lõpetas hooaja aastalõputurniiri üllatusi täis finaalmäng, kus Djokovic alistas 7:6 (6), 7:5 Federeri. Avasetis läks Federer kiirelt 3:0 juhtima, kuid Djokovic suutis mängu tagasi tulla ja seti kiires lõppmängus võita. Ka teise seti alguses õnnestus Federeril kohe Djokovici serv murda, kuid seisul 5:4, 40:15 juhtides tegi Federer ründelöögil lihtsa vea, kaotas mõlemad settpallid ja lõpuks ka matši, veatult mänginud Djokovic võitis kolm geimi järjest.

25-aastane serblane mängis alles teist korda aastalõputurniiri finaalis, kuid mõlemal korral on ta võidukarika teeninud, ta triumfeeris ka 2008. aastal. Sel aastal võidutses ta ühtekokku kuuel turniiril ning oli ainus mees, kes jõudis neljast suure slämmi turniirist kolmes finaali.

«On olnud väga pikk aasta, tegelikult väga pikad kaks aastat, aga samas on need olnud väga edukad aastad,» nentis Djokovic, kes mullu alustas hooaega 43 järjestikuse võiduga ning kogus lõpuks 70 võitu ja vaid kuus kaotust. «Ma ei teadnud, kuidas nii hea aasta pealt uuesti mängima tulla, aga uskusin endasse ja sisendasin endale, et mängin elu parimat tennist ja pean lihtsalt niimoodi jätkama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles