Pohlaku vastus Tehvale: mine persse – on sellele asjale lihtne ja siiras vastus!

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlaku (pildil) ja Kuno Tehva kirjavahetus muutus üsna teravaks
Aivar Pohlaku (pildil) ja Kuno Tehva kirjavahetus muutus üsna teravaks Foto: Peeter Langovits

Jalgpalliklubi Nõmme Kalju pöördus Eesti Jalgpalli Liidu poole ettepanekuga moodustada töörühm, et tulevikus suudetaks tõhusamalt vältida keelatud ainete kasutamist nii spordis kui ka väljaspool sporti. See idee on aga vastukarva jalgpalliliidu president Aivar Pohlakule. Siinkohal avaldame Pohlaku ja Nõmme Kalju juhi Kuno Tehva kirjavahetuse muutmata kujul.

Pohlak:

Selline käitumine on demagoogiline ja ei kätke endas vähimatki sisu.

Ütlesin selgelt ka välja, et Nõmme Kalju – mitte Eesti jalgpall või teised klubid - peab tegema mõned sammud:

- kaotama teadlikult klubi Prive kui jalgpallurite kogunemiskoha tähenduse;
- eemalduma inimestest, kes küüniliselt oma käitumisega hävitavad teiste inimeste elu.

Sellised oleksid ehk kaks olulisemat.

Ütlesin Sulle ka, et olen hoidunud teatavatest kommentaaridest Kalju aadressil, paraku olen nüüd juhul, kui minult neid seoses käesoleva avaldusega küsitakse, sunnitud kommentaare andma. Sa ei saa elada lõputult teiste arvelt – osa asju pead võtma ka oma vastutusele. Oma silmas tuleb suuta näha pindugi, palgist rääkimata.

Maailmas on palju olemise viise, aga paraku on osad neist siiski õigemad kui teised – kui Sina põhjendasid (ja ilmselt vähimagi kõhkluseta selle õigsuse suhtes) minu märkuse kohta seoses Prive tähendusega «las nad käivad seal, on ju normaalne, et jalgpallurid tahavad ka end mõnusalt tunda, nädalavahetusel naist põrutada jne», siis mina mõtlesin/mõtlen sellest asjast nii, et ööklubis enda mõnusalt tundmine on primitiivne viis elu elamiseks ja oluline on, et jalgpalluridki elaksid püsisuhetes ja mul on kindlasti õigus.

Ja ma tahan, et Eesti jalgpallur oleks väärtuste ja ülesande keskne inimene, mitte nädalavahetuseks voodikaaslast otsiv solaariumipäevitusega primitiiv.

Minu õiglustunnet häirivad juba vesipiibud Varblase laudadel – Sinule tundub see ilmselt sama loomulik kui minu jaoks vastutustunne maailma ees.


Tehva:

Aivar ma teen seda kogu meie jalgpalliklubi tungival soovil, me tahame sellest õppida ja rääkida. Meil on 500 last klubis ja kõik need emad ja isad soovivad sellist arutelu. Rääkimata mängijatest, treeneritest ja kogu meie ühiskonnast.
Ära näe selles negatiivset, tahame, et sina oleksid selle üarlaua ja arutelu liider, meie järgneme sulle.

Pohlak:

Mine persse – on sellele asjale lihtne ja siiras vastus – ja õpi käituma inimlikult, mitte manipuleerivalt. Ja loe mu kiri läbi selle nurga alt, et mida tuleks Sul teha, mitte, et kuidas oleks kasulik või kaval edasi manööverdada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles