Pohlak: Kalju VIP-külalised tekitavad küsimusi klubi rahastamise allikate kohta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Andres Haabu

Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku ja Nõmme Kalju klubijuhi Kuno Tehva vahel täna alanud sõnasõda sai uue peatüki Pohlaku ametliku kirja näol, kus ta vihjab nii Nõmme Kalju rahastamise küsitavale päritolule kui ka Kaljusse kuuluvate pallurite poolt tehtud lubamatutele panustele.

Avaldame siinkohal Pohlaku kirja täismahus ja muutmata kujul:

«Lugupeetud Kuno Tehva,
 
Eesti Jalgpalli Liit hindab kõrgelt Nõmme JK Kalju panust meie klubijalgpalli arengusse, eriti just tähelepanu juhtimist klubi oma näo kujundamise vajadusele ja koha leidmisele ühiskonnas.
 
Samuti on tõsi, et just Meistriliiga klubid tunnevad suurt muret kõnealuste, aga ka teiste probleemide üle ja on pöördunud nendega seoses korduvalt  Eesti Jalgpalli Liidu poole. Olen püüdnud nendest avalikku rääkimist seni vältida, paraku ei jäta JK Kalju saadetud selge PR tähendusega avalik kiri mulle palju muid võimalusi.
 
Klubide poolt tehtud mõned olulisemad tähelepanekud on järgmised:
 
- klubi Privé on muutunud erinevate jalgpalliklubide jalgpallurite seas populaarseks kogunemiskohaks, kusjuures see mõjutab sportlaste vaimset ja füüsilist valmidust mängudeks:
- hooaja viimasel mängul Kalju VIP külaliste hulgas viibinud isikud – mitte ainult need, kellele on tähelepanu juhitud – tekitavad küsimusi Nõmme JK Kalju rahastamise allikate kohta;
- JK Kaljust laenul olevate mängijate käitumine mängudes Kalju vastu, kusjuures lisan klubide tähelepanekule, et vähemalt ühele sellisele mängule on JK Kalju hingekirjas olevad jalgpallurid teinud ka panuseid.
 
Lisan Eesti Jalgpalli Liidu poolt Tauno Laasme üliaktiivse pürgimise kohtunikuks – mehe enda väitel on ta aastaid vilistanud Helsinki Cup´il, mis minu jaoks ehmatamapanev fakt, ja kuuluks hoobilt Meistriliiga tippvilemeeste hulka –, veel kümmekond päeva tagasi ähvardas ta Eesti Jalgpalli Liidu kohtunike osakonda, kes teda kohtunikukursustele ei võtnud, kohtu ja ajakirjandusega ja see dialoog on kestnud juba ligi kaks aastat.

Rõhutan, et nimetatud asjaolud ei ole siia toodud mitte süüdistuse, vaid mure vormis.
 
Lähtudes ülaltoodust kordan meie üleeilses telefonivestluses toodud põhiteesi – Nõmme JK Kalju peab vaatama sügavale iseendasse ja võtma seisukoha, kas olukorras, kus vähemalt klubi ümber tegutsevate inimeste väärtused ja elupõhimõtted ei vasta vähimalgi määral sellele, mis hea ja oluline, on mõtet laiendada noortetööd, sest see võib viia arenguteni, mida ei soovi mitte ükski normaalselt mõtlev inimene.
 
Kihlveopettused jätan sellest vastusest välja – UEFA ja FIFA tasandil on korduvalt rõhutatud, et Eesti Jalgpalli Liit on nende võitluste esirinnas.
 
Parimate soovidega,
 
Aivar Pohlak»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles