Siim Sellis jõudis hooaja avavõistlusel Soomes finaali

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sellis.
Siim Sellis. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti murdmaasuusatamise koondis alustas täna Olosel hooaega traditsioonilise esimese lume võistlusega, kus esimese distantsina sõideti klassikapsprint. Parimana sai Siim Sellis finaalis viienda koha, kolmikvõit läks Kasahstani.

Meeste klassikasprindi võitis Aleksei Poltaranin, teine oli Sergei Tšebotko ja kolmas Denis Volotka. Sellist edestas finaalis ka eelsõidus kiireimat aega näidanud Andrew Newell.

Veerandfinaali pääses kaheksa eestlast. Anti Saarepuu oli 3., Peeter Kümmel 5., Siim Sellis 6., Timo Simonlatser 20., Raido Ränkel 22. ja Karel Tammjärv 30.

Veerandfinaalidest pääsesid edasi Sellis, Simonlatser ja  Saarepuu, Kümmel  oma veerandifinaalis kukkus. Poolfinaali neljandana lõpetanud Sellis pääses ajaga edasi finaali, Simonlatser ja Saarepuu said mõlemad oma poolfinaalis 5. koha ja neile jäi finaaliuks suletuks.

Naiste võistlusel pääsesid veerandfinaali Triin Ojaste ja Piret Pormeister, kes näitasid vastavalt 7. ja 11. aega. Mõlema eestlanna laeks jäi täna veerandfinaal: Ojaste oli oma veerandfinaalis 4. ja Pormeister 5. Naistest oli täna kiireim poolatar Justyna Kowalzcyk, teise kohaga pidi leppima kvalifikatsiooni kiireim soomlanna Mona Lisa Malvalehto ja kolmas oli soomlanna Anne Kyllonen.

Homme on Olosel kavas meeste 10 ja naiste 5 km klassikadistantsid. Hooaja avastardi teevad homme Rovaniemi esimese lume võistlustel ka meie kahevõistluse ja suusahüpete koondislased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles