Video: Zeniidi fännid tabasid vastaste väravavahti pürotehnikaga, mäng katkestati

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Zeniidi fännid armastavad pürotehnikat.
Peterburi Zeniidi fännid armastavad pürotehnikat. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpalli meistriliigas katkestati 36. minutil Moskva Dünamo ja Peterburi Zeniidi kohtumine, kuna Zeniidi fännid loopisid platsile pürotehnikat, mille plahvatuses sai vigastada Dünamo väravavaht Anton Šunin.

Dünamo läks kohtumist 27. minutil juhtima, kui värava lõi Vladimir Granat. Umbes 2500 Moskvasse sõitnud Zeniidi fänni süütasid seepeale tossupommid ning kui staadioni diktor palus neil pürotehnika kasutamine lõpetada, asuti selle asemel hoopis kaasas olnud pauguteid väljakule loopima. Üks neist lõhkes viimaks otse Šunini kõrval ning pimestas ja kurdistas hetkeks väravavahi.

Kohtunik Aleksei Nikolajev kutsus seepeale mõlema meeskonna kaptenid enda juurde ning diktor palus taas Zeniidi fännidel end talitseda, kuid seepeale süüdati tribüünil tõrvikud ja Nikolajev otsustas mängu katkestada. Haiglasse kontrolli viidud Šunin lubati sealt siiski õige pea koju.

Zeniiti ootab fännide käitumise eest esmalt 0:3 tehniline kaotus ja ilmselt ka suur rahatrahv.

Vaata videot SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles